Kolmistaan

Ripsipidennyksille allergisoituminen

Teksti: Karoliina Pentikäinen

No niin. Sieltähän se sitten tuli. Nimittäin allergisoitumiseni ripsipidennyksille.

Ei toisaalta ollut ylläri. Olihan minua jo keväällä muutamaan otteeseen kutittanut ripsetyvestä, mutta en ollut ripsihuoltajieni kyselyistä huolimatta kertonut tästä mitään. Anteeksi siitä, Kitty Cat Beauty Centerin tytöt! Ripsihuoltajani nimittäin kyselivät jokaisen ripsihuollon yhteydessä, eihän minulla ole ollut mitään oireita. Mutta koska en ollut vielä valmis luopumaan unelmaräpsyistäni, en voinut asiaa myöntää. Tiesin nimittäin, että siihen olisi loppunut ripsipidennysurani, koska he eivät koskaan olisi antaneet minun jatkaa ripseilyä oireet saatuani. (Sellaista jos mitä, kutsun muuten ammattitaidoksi. Ihanaa, että myös asiakkaasta välitetään, eikä vaan rahanahneesti tehdä sellaista, joka voisi vahingoittaa asiakasta).

No. Nyt viimeisimmän ripsihuoltoni jälkeen minua on useana päivänä kutittanut ripsityveä niin paljon, että luomeni ovat olleet jopa vähän punaiset ja turvonneet. Kieltäminen ei enää auttanut, joten oli katsottava totuutta silmiin (kirjaimellisesti). Luulen, että koska nyt on muutenkin allergia-aika meneillään, ei kroppani vaan kestä tätä ekstraärsytystä. Vähän sama kuin omenan kanssa : Kovaan siitepölyaikaan olen ompuille allerginen, mutta siitepölyajan ulkopuolella voin syödä niitä ilman mitään oireita.

Kittycattiläiset kysyivät vielä, haluaisinko jatkaa ripsipidennyselämää allergialiiman kanssa (josta en ole koskaan saanut oireita), mutta päätin, että nyt saa jäädä tämä aikakausi taakse. Ainakin hetkeksi! Minulla on nimittäin niin rasvainen iho, että vaikka monilla muilla allergialiima tepsii hyvin, minulla ei sen kanssa ripset pysyneet kovinkaan hyvin. Ja siihen en vain jaksa ryhtyä, että ramppaisin ripsihuollossa parin viikon välein.

Koska olin jo autuaasti ehtinyt unohtaa, kuinka luomuripsillä elellään, marssin keskiviikkona Stockalle ja ostin kasan silmämeikkitarpeita. Niitä tavallisia, joita aina ennenkin käytin : Shiseidonin ripsitaivuttimen, Lumenen Rasberry Miracle Eyelinerin sekä Helene Rubinsteinin Lash Queen Mascaran. Uutena tulokkaana nappasin ostoskoriini Talikan ripsiseerumin. Olen kuullut näistä seerumeista kyllä kauhujuttuja, mutta nyt on hätätilanne. Vaikka väitettäisiin muuta, aina oma kokemukseni on, että ripsipidennysten jälkeen omat ripseni ovat lyhyemmät kuin normaalisti. Tämähän ei siis johdu siitä, että ne olisivat katkenneet, vaan yksinkertaisesti siitä, että ne, jotka ovat ilman ripsitupsua, ovat niitä kaikkein tuoreimpia ja lyhempiä karvoja.

En poistattanut ripsiä ripsiteknikolla, vaan luotan siihen, että ne tippuvat itse aika pian, kun aloin käyttää taas öljypohjaista meikinpoistoainetta.

Nyt jo siellä ruudun takana on vertaistukea räpsyripsistä töppöripsisiksi tulleille, antakaa kuulua itsestänne! Niin ja jos kiinnostaa, voin laittaa kuvia myös ripsienkasvatusprosessista ja sen etenemisestä. Nyt tilanne on tämmöinen, että vielä muutamat sitkeät tekokarvat edelleen silmissäni ovat, vaikka öljy onkin niistä monet jo irrottanut.

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X