Kolmistaan

5 lisäsyytä matkata Ouluun

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kirjoitin viime viikolla syitä, miksi Ouluun kannattaa matkustaa. Ja lupasin jatkoa, joten:

5 LISÄSYYTÄ MATKUSTAA OULUUN:

  • Tori, ja erityisesti sen yhteydessä sijaistevat aitat. Miten täydellisiä ja persoonallisia pieniä liikkeitä aitat olivatkaan täynnä. Kiitos kun vinkkasitte näistä meille! Mieleeni jäi huikean herkullinen Pannukakkutalo, Kofeiinikomppania ja sisustusliike LifeStyleNordic.

  • Ihan omanlaiset konseptit ja eräänlainen kotiseutuylpeys paistoi monesta kaupasta ja ruoka/kahvipaikasta läpi. Noista paikoista huokui, että homma tehtiin täydellä sydämellä. Näitä paikkoja olivat esimerkiksi keskustan Cafe Rooster, jossa oli niin kaunis sisustus, että oikein häikäisi. Gluteenittomiakin tuotteita oli, ja erityisen iloinen olin, kun huomasin, että paikka oli todella täynnä. (Joskus niin harmittaa, että mukavaan yritykseen kukaan ei löydä perille. Tässä ei ollut sitä ongelmaa). Toinen ilahduttava paikka oli kirppiskamoin sisustettu kotoisa kulttuurikahvila/lounasravintola/keikkapaikka-Tuba. Söimme hamppariaterian, jonka raaka-aineet olivat aivan Tuban lähellä tuotettuja, ja jälkkäriksi vedimme viellä oman paikkakunnan jädet. Ihan mahtavaa, että lähituotteiden arvokkuus on ymmärretty niin hyvin!

  • Lapsiystävälliset viihdykkeet. Tietomaa ja SuperPark tekivät F:ään lähtemättömän vaikutuksen. Tietomaassa pystyi kokeilemaan mm. mäkihyppyä ja tutustumaan dinosauruksiin, SuperParkissa tenavat saivat juosta pää hiessä erilaisissa liikuntavempaimissa ja touhupaikoissa. SuperPark oli kyllä aika huikea kokemus. Siinä taas näki, että lapsen tehtävä on liikkua ja hullutella!

  • Vähän Oulun keskustasta kauempana (en tiedä minne suuntaan) sijaitseva Liminganlahden Luontokeskus. Lintutorneja ja hirveä määrä tietoa luonnosta ja linnuista. Vaikka aluksi F:ää jännittikin koko paikka, lopulta meitä opastanut Olli sai F:n innostumaan pöllön oksennuspalloista, lintujen muutosta ja vaikka sun mistä. Paikka oli huikean hieno ja erityispisteet oppaallemme. Kun olimme lähtemässä pois, F kysyi: ”Milloin me taas tullaan tänne Ollille?”. Niin lämmin, ihana ja asiantunteva opastus kyllä jää pitkäksi aikaa meidän aikuistenkin mieleen. Mies oli selvästi oikealla alalla!

  • Yöpyminen aivan kaupungin ytimessä. Koska Oulun keskusta on niin tiivis pieni paketti, ehdoton plussa on se, että yöpyä voi aivan kaupungin keskellä. Me olimme yötä Sokos Hotel Arinassa, mutta näyttipä keskustaan mahtuvan muitakin yöpaikkoja. Kun ei ole reissussa montaa yötä, on mahtavaa, ettei matkoihin mene aikaa, vaan voi asustella kaiken keskellä. Arina oli muuten siisti, kaunis ja plussa ehdottomasti siitä, että F pääsi huoneeseen, jossa oli kylpyamme!

Sellaista Oulussa! Palaamme ihan varmasti vielä joskus toistekin 🙂

-Karoliina-

* postaus toteutettu yhteistyössä Visit Oulun ja sen yhteistyötahojen kanssa

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X