Kolmistaan

En osta koskaan mitään…paitsi Lahesta! Putiikki- ja merkkivinkkejä!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

En ole harrastanut shoppailua aikoihin. Tai siis kyllähän Tallinnasta tuli ostettua muutama pakollinen kesähaalari (koska en oikeasti omista kesävaatteita!), mutta mitään sellaista fiilistä, että ympäriltä löytyy hirveästi kaikkea ihanaa, ei ole tullut todella pitkään aikaan.

Keskiviikkona kuitenkin kaikki muuttui, kun matkasimme Lahteen. Kuulitte oikein: Lahteen!

Kun sää näytti keskiviikkoaamuna apealle, päätimme, että lähdemme pikavisiitille Lahteen Eskon vanhemmille. Ensin kävimme syömässä – missäpä muuallakaan – kun Mamma Mariassa. Kun asuimme Lahdessa, söimme Mammassa ainakin kerran viikossa, ja nyt oli ihana huomata, että kaikki entiset herkkupastani sai myös gluteenittomina. Mammassahan järjettömän hyvän safkan lisäksi ihanaa on aina koko paikan lämmin tunnelma.

Herkuttelun jälkeen isovanhemmat ja F jäivät leikkimään Eskon lapsuudenkotiin, ja me suuntasimme Eskon kanssa kaupungille. Esko halusi viedä minut ensiksi Nurmi Clothingin liikkeeseen, jossa oli nähnyt turbaanin, joka voisi kuulemma sopia minulle. Ja sopihan se. Niin hyvin, että Esko jopa lupautui ostamaan sen minulle. Lopulta päädyin ostamaan liikkeestä myös Poola Katarynan Kettu-korvikset. Shoppailuhanat oli aukaistu!

Kun astuimme ulos liikkeestä, huomasin heti tien toisella puolella kaupan, josta olin lukenut aikaisemmin kesällä Glorian Kodista (tai jostain vastaavasta sisustuslehdestä). Muistin jutun perusteella, että Puodissa myytiin ainakin ihania Sanni Kariniemen printtejä, joten astuimme sisään. Ja voi että! Sannin töiden lisäksi Puodissa oli lastenvaatteita, koruja, sisustustuotteita, vintage-löytöjä ja paljon muuta! Koska olin jo niin epätavallisesti päässyt shoppailun makuun edellisessä putiikissa, päädyin kuljettamaan kassalle jo kauan himoitsemani IKI korun riipuksen. Mieleeni jäi todellakin kaivelemaan eräs mekko. Ja jos totta puhutaan, palkkapäivänä olisin sen takuulla ostanut, vaikka nyt mekko jäi haaveeksi. Kyseessä oli Haldin-merkin ihana trikoomekko. Muutenkin tuo Haldin kolahti aika kovaa! Taisin löytää taas yhden uuden ihanan merkin, jota seurata (ja josta haaveilla).

Puodin jälkeen suuntaisimme tietysti Petit StLouisiin. Ja tietysti siksi, että Petit on Lahden kaunein liike ja valikoima sellainen, että voisin kahmia ostoskoriini koko hyllyjen ja rekkien tarjonnan. Tällä kertaa astuessamme ulos Petitistä ostoskassissamme oli Suppor Your Local –paidat meille molemmille, Nikola Kerimovin mahtava juliste, Nikola Kerimovin Support Your Local –keräilypaita ja Byredo Parfums –näytteitä. Ja voi kuulkaa! Kun raskausaika muutti hajuaistini, luulin, etten enää koskaan löydä tuoksua, joka kolahtaisi minuun täysillä. Olen toki vuosien aikana löytänyt muutaman oikeasti aika kivan tuoksun, mutta nyt täytyi sanoa, että Byredo kyllä räjäytti pankin. Tuntui sille, että rakastuin 80% koko tuoksuvalikoimasta. Nyt pitäisi vaan päättää, minkä purnukan kannan (palkkapäivän jälkeen 😉 ) kotiini!

Kun rahapussi oli keventynyt oikein urakalla, uskalsimme suunnata vielä keskustan Carlingsiin. Olen etsinyt koko kesän sopivaa seilorilätsää, mutta Helsingissä ei ole ollut enää tarpeeksi pieniä kokoja jäljellä. Mutta Lahdessapa oli! Carlingsin saldo: Brixtonin lätsä ja Leen -50% farkut. Ovat muuten elämäni ekat Leet. Saa nähdä, tuleeko meistä kavereita. Nyt näyttää ainakin hyvälle!

Että näin : Aika mahtava ostospäivä!

Olen huomannut aikaisemminkin, että teen parempia ostoksia, kun voin liikkua ympäristössä, jossa kauppoja ei ole joka nurkalle. Pystyy helpommin keskittymään ja näkemään ympärillä olevan kauneuden, kun ei tarvitse höntyillä seuraavaan ja taas seuraavaan megaostoskeskukseen.

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X