Kolmistaan

Ilosaari – kuin palaisi kotiin!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

    

Istuimme eilen Hotelli Aadan aamupalapöydässä parin kaverimme kanssa ja puhuimme siitä, kuinka Ilosaari-viikonloppu on vuoden varmin hetki tavata vanhoja kamuja. Vaikka suurin osa meistä asuukin Helsingissä – ja jopa vain muutamien kilometrien päässä toisistamme – ei tavallisen arjen keskellä ole enää aikaa nähdä vanhalla porukalla yhtä usein kuin ennen. Työt, parisuhteet, harrastukset, lapset ja koko tavallinen elämä vie enemmän aikaa kuin ennen, ja silloin after workit ja yhteiset aamupalat vaan jäävät yhä harvemmiksi.

Mietimme myös siinä kahvikupposten (pannukahvia) ja karjanalanpiirakoiden (itse tehtyjä) ääressä, mikä Ilosaaresta sitten tekee tapahtuman, jonne kaikki haluavat – edelleenkin – tulla. Edelleen, vaikka ehkä jokainen meistä ei jaksakaan enää bailata aamukuuteen (toiset tosin jaksoivat aamukymppiin). Edelleenkin, vaikka useimmilla teltta on vaihtunut hotellihuoneeseen ja bändikattauksestakaan ei löydy välttämättä niitä suurimpia maailmantähtiä.

Tulimme siihen tulokseen, että kaikkien oman elämän muutosten ja muiden festareiden keskellä Ilosaari on edelleen säilyttänyt sen hyvällä tavalla kotikutoisen otteensa. Älkää ymmärtäkö väärin! Minusta on tietysti ihanaa myös muiden festareiden flowmainen hifistely tunnelmavaloin ja viinibaarein, mutta kyllä aivan aidon festaritunnelman saavuttaa enää vain Ilosaaressa. Miten siistiä onkaan kuunnella laadukasta kotimaista musiikkia iloisten ihmisten keskellä. Miten mahtavaa on asioida lupsakoiden joensuulaisten kanssa, jutella teidän älyttömän mukavien lukijoiden kanssa tai tilata se Ice Beaver (Eskolle), jonka takana on porukka hyviä kaveruksia, jotka halusivat vain tehdä jotain kivaa yhdessä. Miten mahtavaa onkaan nähdä Kerubin myyjänaisten jorailevan pulled pork –annosten välissä ja nähdä Haloo Helsinkiä laulava yleisömeri.

En ole joensuulainen. Mutta silti aina heinäkuun kolmantena viikonloppuna tuntuu, kuin olisi palannut kotiin.

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X