Kolmistaan

TBS: Back to arki -sarja : Leidit duunikuntoon

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

 Unohdin tämän torstaina, niin kai sitä voi olla Throw Back Saturdaykin, eikö vaan?

Koska koulut ja kerhot alkavat pian, on taas aika valmistautua arkeen paluuseen. Tässä siis vinkkipostaus vuoden takaa (ja samaan sarjaan uusia postauksia on tulossa lisää huomenna ja ensi viikolla).

————————————————————————————————————-

Back to arki, osa 1 : Leidit duunikuntoon
arki, Postaussarja : Back to arki, työ
6.8.2014
Moikkis!
Vihko, Tiger // Kalenteri, Suomalainen kirjakauppa // Kynät, Lidl // Penaali, Marimekko(Flow2013)Olen sillä tavalla aina pikkaisen koululainen, että vaikka kesän loppuminen tekeekin osin olon haikeaksi, rakastan sitä syksyn ja arjen aloituksen fressiä fiilistä. Sitä tunnetta, että kaikki uusi on taas alussa. Toisille tämä olo tulee uutena vuotena, minun uudet alkuni alkavat aina syksyisin.

Koska muistissani on edelleenkin elämäni eka oikea työsyksy 2007, ja koska muistan kuinka pihalla olin siitä, mitä tuoreen päiväkotilaisen kassiin syksyllä 2012 pitikään pakata, ajattelin, että kirjoitan teille tällä ja ensi viikolla 3-4 postauksen sarjan teemalla Back to Arki. Ehkä mun omat arkioivallukseni voisi jeesata myös joitain teistä, jotka kömmitte pian sieltä mökki- ja festaripöheiköstänne sivistyksen pariin. Tai jos oma mininne aloittaa tänä syksynä päivähoitouransa, voisi Neiti-F:n päiväkotikassin sisällöstä olla edes suuntaa-antavaa osviittaa myös sulle.

Tässä siis sekalainen kattaus arkioivalluksia, lapsettomille ja lapsellisille.

Mun Arki-sarjan eka osa on ihanaisen pinnallinen. Ja se keskittyy vain suhun, arvon aikuinen leidi.

Kello, Diesel (25-vuotislahja Eskolta) // Lego-korvikset, second hand // Rannekoru, Bijou Brigitte // Lintukorvikset, Poola Kataryna // Unisiepparikaulakoru, Paloni (joululahja 2012 Eskolta)// Pisarakorvikset, Uhana* // Kaulakoru, Limbo (25-vuotissynttärilahja ystävältä)

Nimittäin ainakin mun kesätyyli on ollut tyylittömyys. Mitä löysempi vyötärönauha pöksyissä, mitä vähemmän meikkiä ja mitä kulahtanen kangaskassi, sitä enemmän kesäloma mulle.

Vaikka mun ammatti opettajana ei vaadikaan jakkupukustailia ja korkkareita, on ennen töihin menoa luovuttava ainakin kaista räikeimmistä varvastossuista ja kaulassa roikkuvasta leistä. Ja sehän onnistuu seuraavin teesein.

KYMMENEN KÄSKYÄ MATKALLA KESÄLOMA-LOOKISTA TYÖMYYRÄKSI:

  1. Asusta kesävaate konttorikelposeksi. Loma saattaa olla ohi, mutta helteet ehkä ei. Työpaikalla voi olla yhtä kuuma, tai jopa kuumempikin, kuin heinäkuussa terdellä, joten villakangashousuja tai paksuja farkkuja (ainakaan kaikissa töissä) ei kannata vetää vielä jalkaan. Siispä mieti, millä virallistamisella saisit hellemekkosi tai viileän t-paitasi työkondikseen. Itselläni homma menee jotakuinkin näin: Hellemekon pariksi ei laitetaan sandaaleja, vaan vaikka tennarit/balleriinat ja surffiletti vetäistään skarpisti ponnarille. Rantsutoppi taas saa uskottavuuspisteitä ohuista pitkistä housuista ja vaikkapa kaulakorusta.
  2. Hoida kuontalo kuntoon. Tarviiko leikata? Onko väri haalistunut? Ekat skarppiuspisteet saa jo siitä, että harjaat letin. Sitten mallinleikkaus ja tarvittaessa väri. Mulla otsis hipoo taas jo ripsiä, joten luottistyttöni Maria H. saa kyllä saksia sen taas QHairissa ennen kuin astun luokan eteen.
  3. Nassu. Ihanaa, jos siihen on tarttunut vähän väriä. Ehkä aurinko on häivyttänyt silmäpusseja ja finnejäkin. Tsekkaa silti, että ekaa työaamua varten meikkipussista löytyy ainakin (oikeanvärinen!) puuteri, ripsari, rajaus, poskipuna ja kulmakynä. Niin tarkista, ettei rantsuaurinko ole sulattanut meikkiputiloiden sisältöä, jos niitä vakkarivarusteena olet mukanasi koko kesän roudannut.
  4. Kynnet. Ne voisi leikata. Ja hiekat kynsien alta kaivella. Isoimmat kivet.
  5. Kalenteri. Sähköinen, paperinen tai vaikka molemmat. Arki ainakin mulle on aikataulutusta, joten homma lähtee rullaamaan heti alusta hyvin, kun varustetaso pelaa. Mulle paras järjestely on monen kalenterin järjestelmä. Marimekon seinäkalenteri on mun ja Eskon yhteinen. Puhemine kalenteriin näpytän tärkeät menot ja tapaamiset, ja kannettavaan perinteiseen paperikalenteriin rustaan postausideat ja blogiin liittyvät jutut.
  6. Oikeanlainen työkassi. Minä yritin monta vuotta kulkea aikuisen naisen tavoin käsilaukku olalla töihin, kunnes tajusin, ettei se ole vaan mun juttu. Kanto-olkapäätä särki, ja viimeistään siinä vaiheessa, kun hain F:n ja hänen hoitolaukkunsa bussilla päiväkodista, olisin toivonut, ettei puolet energiastani olisi mennyt siihen, että yritän epätoivoisesti rempoa leidikäsilaukun tippuvaa kahvaa jatkuvasti takaisin olalleni. Mun valinta on siis nähtyäkin nähdympi Fjällräveninen Kånken. Se on vaan iisi. Aukeaa hyvin, imee sisäänsä paljon tavaraa ja käy melkein kaikkiin vaatteisiinikin. (Ja jos ei käy, niin hei: Töihinhän sitä ollaan menossa eikä muotinäytökseen).
  7. Tsekkaa vaatetilanne. Mahtuuko grillimakkaran ja skumppailtojen jälkeen enää ylänappi kiinni? Mullehan tulee ihan aina kesäkiloja, joten farkkuja on turha yrittää vetäistä vielä jalkaan. Mutta jos sun on pakko, ja jos epäilet myös kesäpaisumusta, tarkista tilanne ennen ensimmäistä työaamuasi. Voisi olla kurja mennä sarongissa toimistolle.
  8. Shoppaa työnalkupiristys. Mulle työt voi alkaa kunnolla vasta silloin, kun saan käytyä – lapsuuteni tavoin – shoppailemassa muutaman uuden kynän ja penaalin uutta kouluvuotta varten. En kannusta tuhlailuun, mutta ehkä jokin kiva uusi käyttöesine tai vaate uutta työsyksyä varten voisi nostattaa myös sun työmotivaatiotasi.
  9. Pääkopan pikaskarppaus. Mä en itse henkilökohtaisesti ole niitä opettajia, jotka menevät jo viikkoja ennen oppilaiden tuloa kouluun ripustelemaan verhoja tai järjestelemään kirjoja. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jonkinlainen työmoodiin virittäytyminen ennen töihin menoa täytyy kuitenkin tehdä. On kurja töksähtää keskelle äksöniä niin, että on aivan pihalla kaikesta. Siispä: Muistuta mieleesi työsähköpostin salasanat, lue viestit ja jos mahdollista, käy läpi ekan työpäiväsi työtehtävät.
  10. Pumppaa kesänrippeet kehoosi. Nauti vielä auringosta, hiekasta jalkojen alla ja tuoreista marjoista, kasviksista ja hedelmistä. Aloita syksyä silmällä pitäen vitamiinit ja tehojuomat. Ehkä niiden avulla tämän fiiliksen voi säilyttää loskasäille asti.

Hello Kitty -peili, isin tuliainen Koreasta monta vuotta sitten // Poskipuna, H&M // CC-voide*, aurinkopuuteri ja silmänympärysseerumi*, Lumene // Päivävoide aurinkosuojalla, Dermalogica // Ripsari, Helena Rubinstein

Tämmöistä mulla! Aina näin kesän loppuessa tulee mieleen se Itiksen vanha mainos, jossa se pölähtänyt mökkiperhe kömpii räjähtäneinä onkaloistaan. Tiedättekö, mistä puhun? Me ollaan juuri ne tyypit…

Tällä viikolla mä postaan vielä päiväkotikassin sisällöstä, ja ensi viikolla ajattelin heittäytyä mentaalivalmentajaksi 😉 Pysykää kanavalla.

-Karkki-

*saatu

————————————————————————————————————–

Kivaa iltaa!

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

X