Kolmistaan

Back to arki: Päivähoitovaatetus

Teksti: Karoliina Pentikäinen

  Aloitin viime syksynä näihin samoihin aikoihin Back to arki -postaussarjan, jossa muistuttelin, miten näin syksyisin lapsi ja äiti saadaan taas kesän jälkeen arkikelpoisiksi. Heitin tuon sarjan ensimmäisen postauksen teille  jo eilen Throw back -postauksena, mutta kyllähän vanhojen muistelon lisäksi uusiakin vinkkejä arjen aloittajille löytyy.

Moni vanhempi, jonka lapsi aloittaa päivähoitouraansa pohtii, millaiset vaatteet ovat sopivat päivähoitoelämään (sisätiloissa). Minusta tuntuu, että hajonta tietysti perheiden kesken on suuri, mutta oma linjani päiväkotivaatteissa on aika selkeä.

KAROLIINAN VINKIT PÄIVÄHOITOELÄMÄN SISÄVAATETUKSEEN:

  • Suosi joustavia, pehmeitä materiaaleja.
  • Trikoita on kahdenlaisia: Vähän kalliimpia ja halpoja. Ja valitettavasti varsinkin trikoissa hinta korreloi laatua. Vaikka joskus tuntuukin riskialttiille laittaa päiväkodin rymyämisten ja tussipiirrosten keskelle se arvokas trikoovaate, olen tullut silti siihen tulokseen, että harvoista halvoista trikoovaatteista on ainesta tositoimiin. Päiväkotivaatteina suosinkin niitä laadukkaita trikoita, joita voi pestä päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen, ja silti ne ovat jokaisen pesun jälkeen kuin uusia. Minulla itselläni eivät ainakaan hermot enää riitä katselemaan niitä halpistrikoita, jotka pesun jälkeen pitää aina oikea ja silittää. Arkivaatteen on oltava käyttövalmis suoraan pyykkinarulta!
  • Panosta kerrospukeutumiseen. Vaateisiin, jotka lapsen on helppo pukea ja riisua itse.
  • Unohda paksua kangasta olevat vaatteet. Farkut ovat harvoin hyvät houdut päiväkotiin (paitsi ne löysät resorivyötäröiset farkkuhousut, jotka toimivat kivasti ulkohousuina kesän viileillä säillä).
  • Muista, että varsinkin talvella sisävaatteiden päälle puetaan villa-asut ja muuta ulkovaatteet, joten sisävaatteen on oltava sellainen, että se menee ilman myttyjä muiden kerrosten alle. Itse olen huomannut, että leggarit tai sukkahousut ovat hyvä housuvalinta villa-asukeleille.
  • Puuvillavaate voi olla varsinkin lämpimillä säillä ihan hyvä, mutta usein se rypistyy muiden vaatteiden alla. (Plus usein hyväkin puuvilla vaati silityksen, yök!) Se plussa puuvillavaatteissa kuitenkin on, että näissä kankaiden laaduissa ei niinkään ole eroja. Ts. halpispuuvilla menestyy käytössä samoin kuin kalliimpikin.

Näillä vinkeillä siis kohti päivähoitosyksyä! Onko sinulla jokin vinkki aiheeseen liittyen, jonka olen mielestäsi unohtanut listasta? Kenenkä lapsella on edessä aivan ensimmäinen päivähoitosyksy?

-Karoliina-

*kuvituskuvina Polarn O.  Pyretin syksyuutuudet 2015

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X