Kolmistaan

Täivaara!! Mitä tehdä (iik)?

Teksti: Karoliina PentikäinenVaikka ennen koulujen ja päivähoitosyksyn alkua onkin ihana miettiä kauniita päivähoitovaatteita ja kalenterin ominaisuuksia, on fakta se, että syksy tuo usein tullessaan myös vähän epämiellyttävämpiäkin seuralaisia. Flunssaa, täitä ja muuta ihastuttavaa.

Vaikka tuskinpa minun kyllä tarvitsi tätä teille edes kertoa. Kyllähän te sen tiedättekin: Jokaisen vanhemman tunteen siitä, kun päiväkodin ovessa on kyltti, tai sähköpostiin kilahtaa viesti ”Eräällä päiväkodin lapsista on ilmennyt täitä”. Ja jostain kumman syystä juuri silloin omaa päänahkaa alkaa kutittaa vimmatusti.

Siksi olinkin erityisen iloinen, kun minulle esiteltiin kesän alussa tuote nimeltä Free Täikarkote. Kyseessä on siis nimensä mukaisesti täiltä ehkäisevä suihke, joka suihkutetaan kuiviin hiuksiin, ja joka antaa pesemättömiin hiuksiin täisuojan jopa kahdeksi vuorokaudeksi. Aikamoinen pelastusrengas siis meille, jotka saavat melkein hermoraunion kuullessaan päiväkodissa jylläävästä täivaarasta.

Käytännössä Free toimii niin, että sitä suihkutetaan pakkauksesta suoraan kuiviin hiuksiin päänahasta latvoihin asti. Vähän siis samaan tyyliin kuin hiustenpesun jälkeen laitetaan hoitoainetta, joten eipä siis kovinkaan suuri operaatio. Varsinkaan, jos heijastelee supsutuskerrat sitä vasten, että pahemmassa tapauksessa täitartunnan saaneena koko perhe pitäisi täipestä, täikammata puhumattakaan siitä tekstiilien pesurumbasta.

Free Täikarkotteen vaikuttavana aineena toimii IR3535, joka on niin Tukesin kuin WHO:nkin hyväksymä aine. Lisäksi Freen tehon Suomen olosuhteissa on tutkinut Maa- ja elintarviketeollisuuden tutkimuskeskus.

Jotta syksy muutenkin alkaisi mahdollisimman mukavissa ja ennen kaikkea terveissä merkeissä, listasin tähän omat vinkkini päivähoitolaisten ja koululaisten hyvinvointia ajatellen.

KAROLIINAN HYGIENIAVINKIT KOULULAISIA JA PÄIVÄHOITOLAISIA VARTEN:

  • Käsienpesu! Ennen päiväkotiin menoa, päiväkodin jälkeen. Ja kauppareissun jälkeen ja ennen syöntiä ja ja ja. Koko ajan!
  • Keksikää keino, jolla lapsi ei laita sormiaan suuhunsa. Varsinkin pienten tyyppien kohdalla aika haastava tehtävä.
  • Pitäkää lapsen kynnet mahdollisimman lyhyinä.
  • Vaihtakaa vaatteet tarpeeksi usein.
  • Suihkut ja pesut tarpeen mukaan. (Minusta joka ilta, mutta tiedän tässä olevan koulukuntaeroja)
  • Vitamiinit ja maitohappobakteerit.
  • Free Täikarkotetta kuontaloon.

Ihanaa ja ötökkä- ja pöpövapaata viikkoa!

-Karoliina-

 

 

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X