Kolmistaan

Vertaistukea nielurisaleikkaukseen, kiitos!

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Kuten jo aamun postauksessa kerroin, ensi viikolla pitäisi alkaa työt, mutta minä en kuitenkaan töitä vielä tiistaina aloita. Syy tähän on se, että F sai monen kuukauden leikkausjonotuksen jälkeen ajan kita- ja nielurisojen poistoon juuri alkavan viikon alkuun. Toisaalta olin tyytyväinen, että leikkausaika saatiin ennen päiväkotisyksyn (ja pöpöjen!) alkua, mutta olisihan tuo toki saanut sattua kesälomaviikoille, eikä juuri tähän kouluvuoden ekoille päiville. Mutta minkäs teet: Kunnallisella puolella ajat tulevat kun tulevat!

Kitarisat olisi voinut leikata hyvin yksityiselläkin puolella kesän aikana. Varsinkin, kun meillä on lapsivakuutus. Nielurisatoimenpide on kuitenkin kuulemma niin iso, että se täytyy suorittaa kunnallisen kautta sairaalassa, jossa lasten teho-osasto on varuilta lähellä.

Olen kuullut niin leikkauksen läpikäyneiltä kuin hoitohenkilökunnaltakin, että kitarisaleikkauksesta toipuu päivässä, mutta nielurisojen poiston jälkeen kipua ja jälkioloja voi ilmetä monta viikkoa. Toivoisinkin, että jos siellä ruudun takana on teitä, jotka olette nielurisatoimenpiteen kokeneet, kertoisitte kokemuksenne ja vinkkinne minulle. Näin äitinä jo se, että lapsi nukutetaan, tuntuu aika karmealle (vaikka toki leikkaus onkin varmasti todella hyödyllinen). Mitä asioita tulee kotona olossa ottaa huomioon? Miten kipuja lievitettiin? Kauan toipuminen kesti ja koska ihan normaali elämä pääsi taas jatkumaan?

-Karoliina-

*lippis saatu

 

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

X