Kolmistaan

Nahkarotsi – turvavaate numero 1

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Harva vaate herättää minussa yhtä paljon iloa kuin nahkatakki. Sain ensimmäisen ”nahka”takkini seiskaluokalla, kun ostimme samanlaiset tekonahkikset bestikseni kanssa Jyväskylän Seppälästä. Malli oli sellainen pitkä, ysärin lopussa muodissa ollut malli. Kannoimme samoja takkeja ylpeydellä ja asenteella. Tuli kovisolo. Tuosta hetkestä lähtien olen aina omistanut jonkinlaisen nahkiksen. Ja nahkatakki jos mikä onkin ollut paras turvavaatteeni jo 17 vuotta. Pitkän semi-goottitakin jälkeen minulla on ollut ainakin pystykauluksinen bikeri, ruskea pidempi 70-luvun nahkis ja tietysti ne 2000-luvun lyhyet pissisnahkikset, joissa oli resorihihat ja joita käytettiin kesät talvet kaiken kanssa (erityisesti hupparin, pepun yli vedetyn pitkän topin, leggareiden ja palestiinalaishuivin). Olen jo vuosia metsästänyt itselleni täydellistä nahkatakkia. Melkein hyvän löysinkin kolme vuotta sitten Tukholmasta JC:stä, mutta ei sekään täydellinen ollut. Se nimittäin oli aavistuksen liian lyhyt, ja vieläpä tekonahkaa. Se kuitenkin nyt sattui olemaan ainoa malli, joka oli tarpeeksi pieni ja niukka hartioistani, joten takki sai lähteä mukaan. Tuon JC:n tekonahkatakin piti olla vain väliostos kohti aitoa rotsia, mutta niinpä vaan kävi, että mikään takki tähän mennessä ei istunut yhtä hyvin. Kunnes tänä kesänä rakastuin: Löysin JC:stä saman Crocker-merkin aitonahkaisen isosiskon, joka minun oli PAKKO saada. Tässä oli takki, jota olin metsästänyt jo vuosia. Helsingissä – tietenkään – ei ollut enää kokoani, mutta onneksi vanha kunnon Jyväskylä pelasti taas kerran vaatekriisiltä, kun takki löytyi Jykylän JC:stä. Nahkarotsi on vaan ehdottomasti paras vaatekappale ikinä. Sen käyttöikä vuosien ja myös vuodenaikojen välillä on suuri. Se luo särmää vaatteeseen kuin vaatteeseen ja tekee olosta, aivan samalla tavalla kuin seiskaluokkalaisenakin, astetta coolimman. -Karoliina- P.S. Vinkiksi muillekin päärynämallisille pikkuhartoille: Crocker on ehdottomasti parhaiten istuva takki- ja paitamerkki!

// Takki, Crocker (JC) // Toppi, Gina Tricot // Housut, Lindex // Tennarit, Converse // Turbaani, Nurmi Clothing //

 

Lue myös

X