Kolmistaan

Paha,paha ruoka

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Kun kirjoittelin teille muutama viikko sitten ruuasta, olin jo melkein varma, että meillä aletaan syksyn tullen syödä pelkkää luomulihaa.

Teidän kommenttinne saivat minut kuitenkin mietteliääksi. Toisin sanoen: Yhtä pihalla tässä ruokaskenessä ollaan kuin ennenkin. Jopa enemmänkin vielä.

Tuli tunne, että ruuan suhteen ei voi tehdä oikeita ratkaisuja. Vai mitä sanotte, kun samassa viestiketjussa oli näinkin erilaisia näkemyksiä: Luomu on hyvästä, mutta sitten kuitenkin myös kotimaisia tavallisia tiloja tulisi tukea. Luomu ei meinaa eläinten olojen paremmuutta, ja sitten kuitenkin meinaa. Lihaa käsketään korvata soijalla, vaan onpa se soijakin sitten pahasta. Vapaa kana ei ole yhtään vapaa, ja luomu-munakin on semi-huijausta. Plaah! Vaikeaksi  tilanteen teki se, että tiesin teidän kaikkien olevan omalla tavallanne oikeassa kommenteissanne. Tosin vaan eri näkökulmista katseltuna.

Niinpä päätin jäädyttää tämän luomu-himoni hetkeksi. Päätin, että ostan luomua, jos sitä on ja rahapussi antaa myöden. Kotimaista lihaa suosin aina, samoin niitä luomu-tuotteita, jossa maku ylittää reilusti normaalin (esim. maito ja kananmunat).

Luomuilun sijaan päätin, että meillä syödään syksyllä enemmän kasviksia ja ennen kaikkea UUSIA ruokia. Jos saisin intoa kokkailuun siitä, että ihan oikeasti rohkaistuisin koittamaan jotain ihan uutta. Jopa ohjeiden kautta, koska yleensä kokkaan aina päästäni. Tällä viikolla meillä onkin jo syöty tonnikala-spagettivuokaa uusimman Pirkka-lehden ohjeella (vähän tuunattuna), sekä Helmi-puuroa  (koska maito meinasi mennä vanhaksi) jämäainessämpylöiden kanssa!

Ruokavallankummous yritetään suorittaa myös F:n kanssa. Kesä ja kesän herkut ovat tehneet F:stä ronkelin. Moni ruoka on ”yök”, herkkuhimo on jatkuva ja muutenkin ruokailun aikana seilaaminen ympäri kämppää on lisääntynyt. No, sehän on tietysti löysistyneen kasvatusotteen tulosta, joten nyt pitää meidän vanhempien ennen kaikkea ryhdistäytyä. Jos ruoka ei maistu, vaihtoehtoruokaa ei tarjota. Eikä ruuan jälkeen voi heti suunnata välipalaa naposteleen.Ugh!

Kuka muu tuntee elävänsä ristitulessa kaikkien ruoka- ja ravintoneuvojen keskellä?

Nyt menen syömään iltapalaksi protskurahkaa, koska protskua pitää syödä… Tai sitten ei. Juuri luin, että suomalaiset syövät liikaa pro-valmisteita. Oi voi!

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

X