Kolmistaan

Kaupungin parhaat: Smoothie, lastenhoitohuone ja ranskalainen lastenvaatemerkki!

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Kuten olette ehkä Instagram-sivultani huomanneet, käymme pyörimässä koko perheen voimin Helsingin keskustassa useamman kerran kuukaudessa.

Se, mitä kaupunkihengailu tarkoittaa näin lapsiperheen arjessa on kuitenkin vähän erilaista, mitä se oli ennen F:n syntymää. Kun ennen F:ää me saatoimme pyöriä pitkin pikkukatuja ja päämäärättömästi vain haahuilla tai jopa ”harrastaa shoppailua”, nykyisin intressit ovat vähän toiset. Keskustaan mennään usein niin, että kävelymatkat säilyvät kohtuullisina. Plussaa on vessojen läheisyys, iisit ruokapaikat ja se, että kaiken tarvittavan voi ostaa yhdestä ja samasta paikasta. Siksipä entiset pikkukujat ovatkin vaihtuneet kauppakeskuselämään.

Helsingin keskustan Forumissa on tehty remonttia jo jonkin aikaa, ja nyt liiketilat näyttäisivätkin olevan jo todella hyvässä iskussa. Vaikka muutkin Forumin uudistuneet kerrokset vetävät puoleensa, tulee meidän pyörittyä eniten Forumin ylimmässä kerroksessa, jota voisikin kutsua lapsiperheiden kohtaamispaikaksi. Forumin kolmanteen kerrokseen on nimittäin koottu nopeiden ja edullisten ruokapaikkojen lisäksi monta mielenkiintoista lastenvaateliikettä, sekä lasten leikki- ja hoitohuone¤, jossa voi rauhassa imettää, lämmittää lastenruuat, käydä vessassa tai sitten ihan vaan hengähtää leikin ja Muumien parissa.

Vaikka F:n kanssa liikkuminen onkin nykyisin helppoa, on mielessäni vielä hyvässä muistissa ne ajat, kun kaupunkikohteet valittiin sen mukaan, missä vaipan pystyi vaihtamaan kätevästi, ja minne hissiin vaunut kulloinkin mahtuivat. Silloin todella olisin toivonut, että tällainen Forumin Hattivattihoitohuone olisi jo keksitty.

Forumin kolmannen kerroksen lempparikohteeni lastenhoitohuoneen lisäksi ovat luomumehuja, -leipiä, -jogurttijäätelöitä ja –smoothieita myyvä Kippo, sekä ranskalainen lastenvaateliike Du Pareil Au Même. Kiposta olenkin kirjoitellut enemmän jo aikaisemmin täällä, mutta Du Pareil Au Même on kyllä minulle vielä suhteellisen tuore tuttavuus.

DPAM on perustettu jo vuonna -86, ja tällä hetkellä merkin liikkeitä on peräti 600 ympäri maailman. Hintatasoltaan vaatteet ovat aivan perusketjuliikkeiden tasoa, mutta koska DPAM-myymälöitä ei joka kulmalla täällä Suomessa ole, viehättää minua se, ettei ketjun vaatteitakaan tule aivan joka lapsella vastaan. Se seikka, että DPAM:in varma ja tunnistettava tyyli näkyy niin 50-senttisissä kuin 156-senttisissäkin vaatteissa, on mielestäni myös hienoa. Tuntuu sille, että merkin luojat ovat varmoja osaamisestaan, eikä vauvavaatteissa tarvitse liikaa lällyillä, mutta toisaalta varhaisteinien vaatteetkaan eivät näytä vielä aikuistenvaatteille.

 

Valitsimme F:n kanssa DPAM:in valikoimasta suosikkimme, ja tällaisen kokonaisuuden saimme aikaiseksi. Farkkuvaatteita, kumisaappaat, suojapuku sormiväri/ruokailuhommia varten, kerhoreppuja ja makeita printtipaitoja.

Joko sinä olet käynyt kurkistamassa uudistuneen Forumin? Ja kuinka moni muu tunnustaa suunnistaneensa/suunnistavansa kaupunkireissulla lastenhoitohuoneiden ohjaamana? Entä kenelle muulle kolahti DPAM?

-Karoliina-

¤Forumin lastenhoitohuone sijaitsee Forumin kolmannessa kerroksessa, aivan kahvila CIAO!Caffen takana.

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

X