Kolmistaan

Mummon tuoli vuodelta 1939

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Mä sain viime viikonloppuna mummoltani tuolin, jonka hän ja pappani olivat ostaneet Jyväskylästä vuonna 1939. Tuoli oli heidän ensimmäinen yhteinen huonekalunsa, ja se oli kuulemma ostettu pitkällisen harkinnan jälkeen heidän ensimmäiseen yhteiseen kotiinsa heidän häidensä jälkeen.

Jos tuolin pehmustekangasta ei lasketa, on tuoli edelleen, yli 70 vuoden jälkeen aivan alkuperäisessä kunnossaan. Ja niin tukeva ja hyvä istua. On noihin aikoihin todella osattu tehdä huonekaluja!

Koska aivan tuollaisenaan tuolia en näe osana meidän kotiamme, pohdiskelen, mitä tuunaustoimenpiteitä tuolille voisin tehdä ilman, että menisin pilaamaan upean ja tunnearvoltaan hienon huonekalun. Mustanahan tuo kävisi meille täydellisesti, mutta pitäisikä maalipurkki jättää tällä kertaa kuitenkin rauhaan. En periaatteessa pidä tällä petsillä laitetuista huonekaluista, mutta jotenkin tuohon vanhaan kuluneeseen tuoliin tummuus sopii. Ehkä vaihdan vaan kankaan istuinpehmusteeseen?

Vinkkejä otetaan, tietysti, vastaan! Mitä sinä tekisit tuolille?

-Karoliina-

 

X