Kolmistaan

Meikki oman olon vai ympäristön vuoksi?

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Olen tällä viikolla voinut fyysisesti todella huonosti. Sunnuntaina satuttamani selkä sai tiistaina sellaiset mittasuhteet, että jouduin lähtemään työpäivän ja iltaisen vanhempainillan välissä kipupiikille työterveyteen. Koko selkää särki niin, että hengittäminen oli jo vaikeaa ja kipu säteili vihlontana ja vaihtoehtoisesti tunnottomuutena koko vasempaan käteen. Lääkäri halusi jopa kuvata keuhkot, mutta lopulta tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että kyseessä on vain lihasjumi.

Aluksi kipupiikki auttoikin, mutta kotiin saatujen särky- ja relaksanttilääkkeiden kanssa olo meni äkkiä toisella tavalla huonoksi. Niin iso lääkesetti sai todella etovan ja ällön olon. Keskiviikkona työpäivän jälkeen en voinut kuvitellakaan tulevani bussilla kotiin, joten niinpä sitä tuli huristeltua – ekan kerran elämässä – taksilla töistä kotiin.

Koko viikko onkin mennyt enemmän kuin sumussa. Eilen aamulla tuntui sille, etten jaksa yhtään mitään. Perjantai-iltana olo oli ollut jo vähän parempi, mutta lauantaiaamu alkoi taas kivulla ja huonovointisuudella. Yksi vaihtoehto oli jäädä pölähtäneenä sänkyyn, mutta valitsin toisin. Päätin, että voin joko pilata viikonloppuni tai sitten mennä niillä eväillä, jotka sillä hetkellä oli annettu.

Iskin valkoiseen naamaani aimoannoksen aurinkopuuteria, valokynää, silmämeikkiä ja huulipunaa. Ja tadaa!! Ei olo siitä täydelliseksi muuttunut, mutta huomattavasti paremmaksi kuitenkin.

Olen ennenkin huomannut, että meikillä, vaatteilla ja kunnollisella kampauksella saa oloonsa hyppysellisen hyvää oloa ja energiaa. Täytyykin sanoa, että vaikka tottakai on kivaa, jos esimerkiksi Esko pitää ulkonäöstäni, mutta kyllä minun täytyy rehellisesti sanoa, että meikkaan ja laittauduin pääasiassa vain itseäni varten. Se, että peilistä tuijottaa pölähtänyt valkonaama, lisää ainakin omaa huonovointisuuttani rutkasti.

Miten on sinun laitasi: Meikkiä puolison, puolisonetsinnän vai itsesi vuoksi?

-Karoliina-

P.S. Niin ja jos olo on edelleen meikin kanssa huono, voi todeta, että olo on oikeasti huono. Kuten mulla lopulta eilen iltapäivällä, jollloin selkä-, rinta- ja käsisärkyä epäiltiin johtuvan jo sydämestä ja niinpä sain viettää hetkisen ambulanssissa ja sydänfilmimasiinoissa. Hah! Olipahan kokemus. Onneksi sydän oli ok, ja nyt vain vielä enemmän relaksanttia naamaan.

// takki, Monki // villaneule, Cos // raidallinen tunikamekko, Monki // pöksyt, Only // kengät, Dr.Martens // villahuivi, Cos // laukku, Filippa K. //

 

X