Kolmistaan

Lauantaiaamu kirkossa

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Harvemmin sitä lauantaiaamua aloitetaan kirkossa, mutta niinpä vain kävi, että viime viikonloppuna näin tapahtui kun pääsimme vihdoin blogin kautta maistamaan Alppilan kirkon niin paljon kehuttua brunssia.

Moni bloggaaja aiheesta onkin jo kirjoittanut, joten konsepti teille lienee melko tuttu. Ideahan on se, että brunssi järjestetään lauantaisin kahdessa kattauksessa (klo 11 ja 13) ja tarjolla on pöytiin tarjoiltu menu alkupaloineen, lämpimine ruokineen ja jälkkäreineen.

Kokosin tähän alle omat havaintoni Alppilan kirkon brunssista:

  • Brunssi pyörii pääosin vapaaehtoisvoimin, ja se näkyy pelkästään vain hyvänä asiana. Niin innokkaita, ystävällisiä ja mukavia ihmisiä!
  • Aluksi vähän jännitti, kuinka menu-tyypisen brunssin tilaaminen onnistuu, kun viiden hengen jengissämme kaksi oli kasvissyöjiä ja yksi gluteeniton. Mutta hienostihan se kävi. Jokainen sai ruuan eteensä, vieläpä hyvän sellaisen.
  • Lapsille ei ollut tarjolla alkupalakeittoa, joka vähän harmitti pieniä aamiaiskamujamme. Se olisi ehkä asia, jonka itse muuttaisin tässä konseptissa. Varsinkin, kun maa-artisokka keitto oli taivaallista.
  • Pidin siitä, että menu oli jollain tavalla rohkea. Vaikka lapsille oli tarjolla lihapullia, oli nekin tarjoiltu vähän erilaiseen tapaan kuin ruskeakastike-pottumuusiversiossa.
  • Aikuisten annoksen lammaskebab oli niin hyvää, että Eskon mielestä se voitti jopa Döner Harjun (ja se on jo paljon).
  • Hyvää musiikkia.
  • Koko brunssin kruunasi iso leikkihuone, jossa oli LASTENHOITAJA!! Miten ihanaa olikaan, kun pienet tytöt viihtyivät ihanan hoitajanaisen seurassa ja me aikuiset saimme rupatella kaikessa rauhassa. Istuimme itse asiassa vielä pöydissä, kun toisen kattauksen asiakkaat jo tulvahtivat sisälle.
  • Brunssi on sitoutunut tukemaan Kirkon Ulkomaanapua niin, että jokaista syöjää kohden myös joku nälkäinen syö toisella puolella maapalloa. Brunssi ei tavoittele taloudellista voittoa.
  • Pidän siitä tavasta, jolla Alppilan kirkko ja Kallion seurakunta tulevat lähelle ihmistä. Tästä voisi moni muukin seurakunta ottaa mallia!

Joko olet testannut Alppilan brunssin? Entä mitä itse ajattelet kirkon tavasta toimia myös tämmöisissä puhtaasti maallisissa asioissa?

-Karoliina-

P.S. Kiitos ihanalle Lähiömutsi-Hannelle ja MiniMelle seurasta <3

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X