Kolmistaan

Suklaamousse-päärynäkakku (glut.)

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Koska en antanut isälleni tänä vuonna paketoitua lahjaa isänpäivänä, päätin tehdä hänelle kakun. Haaveenani on ollut jo pitkään kokeilla korkeaa open cakea, ja niinpä tartuin nyt viimein tuumasta toimeen. Irtopohjavuokani oli ihan ihanan korkean open caken tyyliin varmasti halkaisijaltaan liian suuri, joten kakusta ei tullut hirveän korkea. Tosin sen verta korkea kuitenkin, että vuoan lisäseinät piti tehdä laminointimuovista. Koristeet on tietysti F:n käsialaa.

GLUTEENITON PÄÄRYNÄ-SUKLAAMOUSSEKAKKU

Kakkupohja (alunperin Kotivinkistä)

 • 75 g     laktoositonta tummaa suklaata
 • 3 kananmunaa
 • 1 ¼ dl     sokeria
 • 1 ¼ dl     perunajauhoja
 • 3 rkl kaakaojauhetta
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1 tl vaniljasokeria

Daim-mousse (alunperin Dansukkerin ohjeesta soveltaen)

 • 4 liivatelehteä
 • 2 ½ dl vispi- tai kuohukermaa
 • 200 g maitorahkaa
 • sokeria maun mukaan
 • 2 patukkaa Daim-suklaata
 • 2 rkl vettä

Suklaamousse

 • 4 valkuaista
 • levy tummaa suklaata (koska oli kaapissa, Fazerin sininen olisi parempaa)
 • 2 purkkia kuohukermaa
 • 4 liivatetta
 • pari ruokalusikallista vettä
 • (puoli pussia Winer Nougat -rouhetta)

Päärynämousse

 • 2 purkkia soseutettuja päärynöitä
 • 1 rasia (200g) mascarbonea
 • 3dl kuohukermaa
 • sokeria maun mukaan
 • vihreää elintarvikeväriä muutama tippa
 • 4 liivatelehtiä
 • tilkka vettä
 1. Raasta suklaa. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet. Siivilöi vaahtoon ja lisää suklaaraaste. Nostele tasaiseksi taikinaksi.Voitele irtopohjavuoka ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Valuta taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä. Leikkaa kakku kolmeen kiekkoon sen ensin jäähdyttyä.
 2. Asettele ensimmäinen pohja korkeareunaiseen (tai muovilla korotettuun) irtopohjavuokaan. Valmista Daim-mousseLaita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon maitorahka tai tuorejuusto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Hienonna Daim-patukka veitsellä karkeaksi rouheeksi ja lisää joukkoon. Tarkista maku.Kuumenna vesi tai sitruunamehu kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
 3. Laita jäähtyneen Daim-kerroksen päälle kakkupohja 2/3.
 4. Valmista suklaamousse. Toimi liivatteen kanssa samoin kuin kohdassa 2. Vaahdota kerma, vaahdota valkuaiset ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita vaahdot ja suklaa Nougat-rouheeseen. Lisää lopuksi sulatettu liivate ja kumoa koko komeus kakkupohjan päälle. Hyydytä ainakin 3 tuntia.
 5. Laita hyytyneen suklaamoussekerroksen päälle viimeinen kakkupohja.
 6. Valmista päärynävaahto.Toimi liivatteen kanssa kuten aikaisemmissakin mousseissa. Soseuta päärynät, vatkaa kerma ja yhdistä sitten ne molemmat mascarponeen. Mausta sokerilla ja lisää elintarvikeväri. Lisää lopuksi liivate, ja anna hyytyä ainakin 3 tuntia.
 7. Irrota irtopohjavuoan reunat, siisti lopputulos, (koristele) ja tarjoile. Halutessasi moussekerrosten välissä kakkupohjia voi kosteuttaa maidolla, liköörillä tai mehulla.

Millainen kakku teillä tarjoiltiin isänpäivänä? Kuka osaa antaa lisää vinkkejä open cakeihin?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Lue myös

X