kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 30.11.2015

Mummolan kanakastike + arvonta

Teksti
Karoliina Pentikäinen
81 kommenttia

Mä laitan ruokaa monta kertaa viikossa, mutta monen vuoden kanainnostuksen jälkeen (en oikein tykännyt silloin syödä punaista lihaa), en ole juuri broileria meillä valmistanut.

Mä käytän fondia ruuan valmistuksessa joka viikko, koska ne on kätevä tapa saada ruokiin lisämakua ja ennen kaikkea ne lisäävät mun mielestä ruuan oman maun syvyyttä. Mä lorauttelen fondi-pullosta niin arkikeittojen pohjaan, lihan mausteeksi kuin kastikkeeseenkin.

Kun sain Maggilta haasteen tehdä oman arkiruokasuosikkini, tuli mieleeni silti pitkän kanatauon jälkeen heti sellainen kanakastike, joka oli lapsuuteni suosikkiruoka ja yksi niistä ruuista, jonka reseptin opin itsekin jo alakouluikäisenä. Ehkäpä lempiruoka-assosiaationi johtui siitä, että mietin reseptiä lapsuudenkodissa ollessani.

Mummolan kanakastike

  • Broilerin filepihvejä leikattuna (ei tarvitse olla maustettuja, mutta nyt oli, koska niitä löytyi jo valmiiksi kaapista)
  • Puolikas paprika silputtuna
  • Puolikas sipuli silputtuna
  • Muutama loraus Maggi Organic Fond Kana -luomufondia
  • Maun mukaan Thai Sweet Chili -kastiketta
  • 4dl ruokakermaa (suurustetta tarpeen mukaan)

Paista kanat ja sipuli pannulla rasvassa. Lisää kypsien sipuleiden ja kanan sekaan MAGGI Organic Fond -luomufondia ja Sweet Chili-kastiketta. Lisää myös pilkotut paprikat. Lorauta joukkoon kerma ja anna kastikkeen kiehua kasaan. Jos kastike on silti liian lirua, voi sitä suurustaa jauhoilla.

Tarjoiluun joko pastaa + parmesaania TAI omaa lapsuuden herkkuani – ranskalaisia.

Mihin arjen luottoreseptiisi sinä käyttäisit MAGGI Organic Fond -luomufondia? Makuinahan löytyy kana, liha ja kasvis, ja tuotteet ovat gluteenittomia ja laktoosittomia. Kaikkien vastanneiden kesken arvon 3 kappaletta 35 euron MAGGI-tuotepaketteja, joista löytyy toki MAGGI Organic Fond -luomufondien lisäksi muita MAGGI-tuotteita. Arvonta-aikaa perjantai-iltaan 4.12. 2015 klo 18.00 asti.

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, sekä Eskon Instagramin kautta.

Kommentit (81)

Nopeaan kasvissosekeittoon ja ruskeaan kastikkeeseen! 🙂

Käyttäisin itsekkin kanakastikkeessa tuota kanafondia 🙂

Kiitos tästä vinkistä! Häpeäkseni täytyy myöntää, etten ole koskaan käyttänyt fondia ruuanlaitossa eli minulle vieras tuote. Nyt menee heti testaukseen ja ekana käytän sitä tähän reseptiin 🙂

Ehdottomasti kanakeittoon! Antaa ihanan maun, ja kun lisäksi laittaa koskenlaskijaa niin tulee maukas ja pehmeä keitto! 🙂

Kasvissosekeittoon käyttäisin 🙂

Makaronilaatikkoon lisämakua antamaan 🙂

Käyttäisin fondia kanapastassa ehdottomasti, mutta wokissakin voisi ehkä toimia? :p

Sillä saa niin mukavasti tuunattua makaroni – ja pastalaatikoita ! =)

En oo ennen kokeillut noita, joten testailun vois aloittaa vaikka kanasta

Seuraavan kerran kanakastikkeeseen lisään kanafondia 🙂

Ehdottomasti kanakastikkeeseen, jota olen vuodesta toiseen tehnyt saman kaavan mukaan. Välillä olisi kiva kokeilla jotain uutta 🙂

Laittaisin kanafondia kana/kasvis/nuudeli wokkiin 🙂

Enpä ole koskaan törmännyt kyseiseen tuotteeseen!
Ehkä siis lähtisin ensimmäisenä kokeilemaan tätä sinun reseptiä 🙂

Kokeilisin sitä mun omaan ruokabravuuriini eli lasagneen. Tarkemmin sanottuna lasagnen jauhelihakastikkeeseen. Olen viime aikoina innoissani etsinyt uusia ideoita lasagneen.

Käyttäisin tuota kanafondia juurikin tuomaan lisämakua kanaruokiin. Meillä syödään pelkkiä kana/kala ruokia, kun itsellä on ällötys punaista lihaa kohtaan 🙂

Kanafondia ois kiva testata! En oo koskaan testannu mitään fondia ja nyt taas yritän kaivella kadonnutta kana/broileri innostusta takas joka on kadonnut liiallisen näiden ruokien syömisen takia.. 😀 Eli jos resepteihin miettis, nii ehkä lisäisin tota siis ihan perus kanakastikkeeseen tai sitten kokeilisin tätä sun reseptiä joka kuulostaa herkulliselta 🙂

Broilerikastikkeeseen. Uusi tuttavuus vielä minulle.

Kanarisottoon ja sitten vielä kana-kasvissosekeittoon jotka ovat molemmat perheen lempiruokia.

Ehdottomasti erilaisiin soppiin 🙂

Nehän kävisivät vaikka mihin, mutta erityisesti kana- ja kasvisruoat on meidän perheen mieleen. Tuota luomuversiota en ole ennen huomannutkaan, sitä tekisi kyllä mieli kokeilla. 🙂

Voisin tehdä vaikka jonkun soijasuikale-kasvis kastikkeen ja siihen 🙂

fonduita on niin helppo käyttää antamaan makua liha- ja kasvisruokiin, myös sienikastikkeeseen lorautan sitä. Ja MAGGI Organic Fond -luomufondie käy varmaan hyvin sienenkastikkeeseen, en ole ostanut sitä vielä.

Mä voisin kokeilla kanakeiton pohjaksi kanafondia.

Lapsuuden reseptien teemassa kun mennään, niin maustaisin Maggilla makarooinilaatikon jauhelihan :9

Kanapastaa maustaisin Maggilla tai perinteisen makaronilaatikon 🙂

Laittaisin fondia risottoon, esimerkiksi kantarellirisottoon kasvisfondia.

Pakko huomauttaa, että kirjoitat alussa fondue ja lopputekstissä oikein fondi. Fondue on ihan eri juttu, siihen kastetaan jotain, esim. suklaafondue tai juustofondue 🙂

Makaronilaatikkoon menisi Maggie meillä maku mukanaan. 🙂

Enpä ole fondeja koskaan ennen käyttänyt, mutta luultavasti ensimmäisenä kokeilisin esim. wokkikasviksiin ja nuudeliin!

Voisin testata herkkutattikeittoon tuota kasvisfondia! 🙂

Kanakeittoon käyttäisin 🙂

Kiitos <3 Mikä emälapsus multa!

Kermaiseeen omaneabroilerikeittoon voisin hyvinkin laittaa 🙂

Perinteiseen ruskeaan makkara-tai jauhelihakastikkeen (voi, vehnäjauhot, vettä ja maggie) ??. Tarjoiltuna perunan tai makaronin kera.

Voisin testata vaikka tätä sun kanakastiketta 🙂

Kasvissosekeittoon tai lasagneen ☺

Oioi, fondi sopisi täydellisesti sinappiseen härkäkastikkeeseeni <3

Tykkään tehdä makaroonilaatikon munamaitoseoksen sijaan lihaliemellä. Kokeilisinkin näitä siis siihen.

Kokeilisin kanakastikkeeseen tai possuwokkiin 🙂

Kasvissosekeitto tuli ensimmäisenä mieleen, siihen on aina kiva saada makua! 🙂

Ounou! Taatusti MAKARONI ruokien eri versioiden maustamiseen 🙂

Laittaisin ainakin broilerkeittoon, moniin liharuokiin myös.

Maustaisin mangoisen kanapastan tai lihasuikalekastikkeen!

Ehdottomasti ainakin kasvissosekeittoon ja perus kanakastiketta piristämään! 🙂

Käyttäisin mihin vaan, sillä nää fondit on mulle aivan vielä vieras maailma. 🙂

Kasvissosekeittoon ja jauhiskastikkeeseen!

Kasvisfondia voi lorauttaa melkein ruokaan kuin ruokaan!

Kanttarellikeittoon tekstaisin ehdottomasti!

Tuohan käy mihin vain, mutta ensimmäisenä tuli mieleen tuunattu karjalanpaisti mitä teen. Vaikka chili-tomaattimurska antaakin makua, niin tuossa Maggissa olisi suolaa ym. mausteita.

Perusjauhelihakastikkeeseen. Ehkä inspiroituis kokeilemaan jotain uutta taas…

Kastikkeisiin käyttäisin 🙂

Uu tämä sopis tosi hyvin tuliseen jauhelihakastikkeeseen 🙂

Meillä syödään kanafilettä usein monessa eri muodossa, joten ottaisin mausteeksi mukaan.

No tietenkin kastikkeisiin 😀 Teen aina peruskastikkeen samalla kaavalla, mausteeksi nakon aina ruuasta riippuen fondeja 🙂

Käyttäisin fondia ehdottomasti yhteen perheemme lempiruuista, eli kanapastavuokaan!

Voi, sillähän vois maustaa vaikka mitä… 😛 Esim. lasten suosikkeja: kanapastaa tai jauhelihakastiketta! 😉

Käyttäisin fondeja erilaisiin keittoihin. Nams! 🙂

Kyllä mä jotain kanakastiketta tekisin ja kokeilisin fondia siihen. Pitäisi kyllä ehdottomasti ostaa näitä joka tapauksessa, vaikuttaa niin hyvältä!

Kasvissosekeittoon lisään aina fondia 🙂

Käyttäisin fondia lihakastikkeen tekoon. Siis sellaisen perinteisen, suikalelihakastikkeen. En tee semmosta ikinä. Mut tekisin, jos mulla olis fondia 🙂

Terästäisin perinteisen kaalikeiton kasvisfondilla.

Sopii moneen ruokaan, esim meillä laatikkoruokiin ja kastikkeisiin.

Härkäfondi on suosikkini, huippua että sitä saadaan luomuna! Käyttäisin sitä esim. jauhelihakastikkeen maustamiseen. Kasvisfondi kiinnostaisi, sillä voisi maustaa kasviskanakastiketta.

Kanafondi voisi hyvin sopia meidän perheen kanarisottoon.

Kanapastaan haluaisin kokeilla 🙂

Ihan ehdottomasti arjen perusruokaan eli jauhelihakastikkeeseen. Siihen saa sopivasti hyvää maksu Fondulla ja kyllä taas maistuu ruoka paremmalta. 🙂

Kasvissosekeittoon, sen osaan tehdä jo silmät kiinni ja aina käyttäen perus mausteita. Olisi kiva testata toimisiko kasvis fondu siinä?

Eipä ole ikinä tullut kokeiltua, jotenkin ”unohtunut” tuollaisten olemassaolo. 🙂

Härkä fondi riistaruokiin,nam ja kanapastaan urheilijoille:) ja kasvis fondi sairaanhyvää sieniruokiin

Fondit on kiireisen arjen pelastus! Meillä sitä lorautetaan melkeinpä ruokaan kuin ruokaan. Pataruokiin ainakin lorahtaa poikkeuksetta tilkka, jos toinenkin, fondia. 🙂

Justiinsa tuskaili viikolla, kun ei makaroonilaatikossa tuntunut olevan oikein makua munamaidosta ja jauhelihan maustamisesta huolimatta. Eli siihen kokeilisin härkäfondia ihan ekana! Pitää ehjä ottaa jääkaapin perusvalikoimaan..

Käytän kaikkeen mahdolliseen! Keitot, padat, kastikkeet, wokit, laatikot yms. Helppo tapa maustaa ja syventää ruoan makua.

Vastaa käyttäjälle Annuli Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X