Kolmistaan

Jokaisessa meissä pitäisi asua palanen Puljujärveä

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Nuorten jääkiekkomaajoukkueen tähtipelaaja Jesse Puljujärvi antoi lauantaina jo nettihitiksi muodostuneen haastattelunsa ruotsalaismedioille heti Kanada-Suomi –pelin jälkeen. Puljujärvi ei mennyt puihin vieraan kieleen edessä, vaan käytti apunaan niin omaa englantiaan, Oulun murretta kuin joukkueenjohtajan tulkkaustakin. ” Sweden is very good team. Tullee varmasti kovempi matsi kun tästä. Siihen pittää kaikki laittaa pelliin.”

Katsoin haastattelun, ja en voinut kuin haukkoa henkeäni. Näin keskitasoisella englannilla pärjäävällekin henkilölle suora haastattelu vieraalla kielellä olisi ollut katastrofi. Olisin punastellut, takellellut ja yrittänyt varmasti päästä tilanteesta mahdollisimman nopeasti pois. Mutta mitä teki Pulju? Jätkä vastaili rennosti ja hauskasti, eikä nolostelusta ollut tietoakaan. Taisipa hän ottaa varsinaisen haastattelun jälkeen lennosta vielä yhden extempore-haastattelunkin vastaan.

Kun järjellä ajattelee, eipä Puljulla nolosteluun mitään syytä ollutkaan. Hän hoiti päätyönsä, jääkiekon, lähes täydellisesti, eikä häntä kielitaidon takia matsiin ollutkaan kutsuttu.

Tulin asiaa pohtiessani siihen tulokseen, että jokaisessa meissä pitäisi asustaa pieni palanen Puljua. Sellaista asennetta, ettei kaikkea tarvitse osata täydellisesti. Riittää, kun kulkee omaa tavoitettaan kohti ja tekee sitä kaikesta sydämestään, intohimolla ja rakkaudella. Niin ja nauraa välillä itselleen ja antaa mahdollisuuden tehdä ne ei-niin-tärkeät-asiat välillä ei-täydellisesti, vaan riittävän hyvin.

-Karoliina-

*kuva: leijonat.fi:n instagram-sivulta lainattu

Lue myös

X