Kolmistaan

Suosittele rantakohdetta meille

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Blogeista saa usein kuvan, että matkustelu eri maiden ja maanosien välillä on jokaisen suomalaisen arkipäivää. Että tuosta vaan sitä pyrähdetään pitkäksi viikonlopuksi Berliiniin, talvella kahdeksi viikoksi Aasiaan ja keväällä sitten vanhan vaihto-oppilasperheen luo Jenkkeihin ja sieltä suoraan Pariisiin.

Veikkaan kuitenkin, ettei matkustelu ihan oikeasti ole jokaisen suomalaisen lapsiperheen arkea. Kyllä moni käy ulkomailla, silloin tällöin, mutta se vaatii monesti aika paljon säästettyjä kuukausia ja sivuun laitettuja euroja. Se on monille hyvin, hyvin harvinaista herkkua.

Minä olenkin joskus kirjoittanut siitä, etten ole varsinainen matkatyyppi. Minusta ajatusmaailmaa ja maailmankuvaa voi laajentaa omassa Alepassa käydessä tai omalla sohvalla kirjaa lukien. Nyt on kuitenkin iskenyt ihan rehellinen matkakuume. Haluan aurinkoon, haluan sinne F:n ja Eskon kanssa. Juurikin sinne all inclusive -turistihotellin turistirysään. Varmaan aurinkoon, valmiiden safkojen ja huonesiivoajan petaamien sänkyjen äärelle.

Koska kesäkuun sää on ollut vuodesta toiseen aivan kauhea, päätimme, että lähdemme reissuun heti lomien alettua kesäkuun alussa. Mutta minne matka pitäisi varata?

Tässä kriteerit:

  • Varma aurinko ja lämpö (siis kesäkuun alussa)
  • Tasokas hotelli, jossa ei tarvitse pelätä torakoita tai ruokamyrkytystä. Ei öky, mutta tasokas.
  • Kohtuullinen lentomatka.
  • Ei bilemesta, mutta kuitenkin paikka, jossa olisi ravintoloita ja jonkinlaisia ostosmahdollisuuksia.
  • Hotelli, jossa olisi lastenallas ja esimerkiksi vesiliukumäki.

Nyt todella tarvitsen teidän vinkkejä, oi matkailevat lukijani! Minne mennä ja minne ei missään nimessä?

Niin ja onko hyviä alelähtövinkkejä? Katsoin, että Matkamessut olisivat muutaman viikon päästä. Kannattaako sinne mennä paikan päälle vai saako netistä myös hyviä tarjouksia? Vai onko koko matkamessuale edes totta?

-Karoliina-

Kuvat: http://www.freeimages.co.uk/  https://www.pexels.com/search/beach/ ja https://pixabay.com/fi/quietschentchen-pool-kes%C3%A4ll%C3%A4-uida-1011449/

X