Kolmistaan

Maailman parhaan granolan resepti

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Me saimme joululahjaksi maailman parasta omatekoista granolaa, jonka ohje piti kysyä jälkikäteen itselleenkin, ja jota olemme syöneet nyt koko tämän viikon aamu- ja iltapalaksi.

  1. Sekoita nämä kulhossa: 8 dl kaurahiutaleita 1 dl auringonkukansiemeniä 3-4 dl pähkinöitä. Halutessaan pähkinät voi murskata pienemmiksi. 1 tl suolaa 1 tl jauhettua muskottipähkinää 1,5 tl kardemummaa 3-5 tl kanelia
  2. Laita kattilaan noin 1,5 dl hunajaa ja 5 rkl kookosöljyä. Sulata ne ja lisää joukkoon noin 4-5 rkl maapähkinävoita (Biona Organic tai ”tavallista”) (ja noin 1 tl vaniljauutetta). Sulata seos tasaiseksi massaksi, ja sekoita se sitten pähkinöiden ja kaurahiutaleiden joukkoon.
  3. Levitä seos tasaiseksi pellille. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja pidä seosta uunissa 20-30 minuuttia. Kääntele välillä lastalla. Mysli on valmista kun se saa hieman tummuneen värin ja on rapeaa. Jäähdytä pellillä ja laita sitten vasta purkkiin säilöön (vaikkei se kauan kyllä säilössä pysy)
  4. Syö esimerkiksi maustamattoman jogurtin tai rahkan kanssa.

Herkkuhetkiä! Ja pieni varoitus. Tähän jää koukkuun!
-Karoliina-

X