kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 08.01.2016

Maailman parhaan granolan resepti

Teksti
Karoliina Pentikäinen
13 kommenttia

Me saimme joululahjaksi maailman parasta omatekoista granolaa, jonka ohje piti kysyä jälkikäteen itselleenkin, ja jota olemme syöneet nyt koko tämän viikon aamu- ja iltapalaksi.

  1. Sekoita nämä kulhossa: 8 dl kaurahiutaleita 1 dl auringonkukansiemeniä 3-4 dl pähkinöitä. Halutessaan pähkinät voi murskata pienemmiksi. 1 tl suolaa 1 tl jauhettua muskottipähkinää 1,5 tl kardemummaa 3-5 tl kanelia
  2. Laita kattilaan noin 1,5 dl hunajaa ja 5 rkl kookosöljyä. Sulata ne ja lisää joukkoon noin 4-5 rkl maapähkinävoita (Biona Organic tai ”tavallista”) (ja noin 1 tl vaniljauutetta). Sulata seos tasaiseksi massaksi, ja sekoita se sitten pähkinöiden ja kaurahiutaleiden joukkoon.
  3. Levitä seos tasaiseksi pellille. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja pidä seosta uunissa 20-30 minuuttia. Kääntele välillä lastalla. Mysli on valmista kun se saa hieman tummuneen värin ja on rapeaa. Jäähdytä pellillä ja laita sitten vasta purkkiin säilöön (vaikkei se kauan kyllä säilössä pysy)
  4. Syö esimerkiksi maustamattoman jogurtin tai rahkan kanssa.

Herkkuhetkiä! Ja pieni varoitus. Tähän jää koukkuun!
-Karoliina-

Kommentit (13)

Tätä täytyy kokeilla. Kauankohan säilyy?

Pakko testata! Ja loistava lahjaidea! Tykkään antaa lahjaksi kaikkea itsetehtyä. Hillot ja leivonnaiset alkaa olla käytetty juttu…

No niinpä <3

Mä voin syödä normaalia kauraa, joten teen tuosta Elovenasta. Mutta onnistuu toki gluteenittomastakin!

Piti heti googlata tuo vieras sana 🙂

Olen myös tehnyt mysliä itse ihan vain hurjien sokermäärien vuoksi mitä kaupan mysleissä on. Mukaan heitän vaihdelle myös leseitä, pellavarouhetta, eri hiutaleita ja siemeniä. Mutta tuo pähkinävoi oli uusi juttu 🙂 empä ole tajunnut vaikka muuten tunnun tukevan sitä joka paikkaan. Ja ahh se tuoksu kun mysli tulee uunista…

Teittekö gluteenittomana? 🙂

En ole vielä gluteenittomia kaurahiutaleita käyttänyt, vaikka melkein kaikkea muuta olenkin gluttina tehnyt. 😀

Moikka!

Kuulostaa hyvältä reseptiltä!
Voisikohan tuohon käyttää jotakin muuta rasvaa kuin kookosöljyä..

Tää on varmasti hyvää! Olen tehnyt itse vähän samantyyppistä, mutta siihen tuli mm. ”puffed quinoaa”, en tiedä miten tuo puffedin voisi järkevästi tässä yhteydessä suomentaa, mutta quinoa ensin siis poksautellaan kuin popcorn ja sitten jatketaan, kuten minkä tahansa myslin tekemistä.

Mutta tämä menee kokeiluun heti kohta!

No ei kauan 😉 Mutta JOS tuotetta voisi säilöä ilman himoa syödä sitä, en osaa sanoa tarkkaa aikaa.

En mä taida kokeilla kun kuulostaa….

Herrrkulliselta!

Ei säilyis meilläkään pitkään purkissa kun se olis syöty. Tänään ostin ”mysliä” ja yritän hilliä itseäni että söisin vain joko aamuisin tai iltaisin. En edes muista mitä se oli (punnitse&säästä) mutta sikahyvää!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X