Kolmistaan

Työmatkaviihdettä

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Mä istun aamuisin ja iltapäivisin bussissa. Päivässä noin 1,5 tuntia. Viikossa – jo pelkkien työmatkojen vuoksi – peräti 7,5 tuntia istumista ja pysäkeillä odottelua. Suurimman osan bussimatka-ajoista olen surffannut netissä. Mutta olen kyllä yhtä usein myös huomannut, ettei se sovi minulle. Some on kiva, mutta ennen ja jälkeen työpäivän olisi kiva saada aivoille lepoa ja sivistystä, ei alati vaihtuvia mainoksia ja facebook-sivun katsomista, jonka katsoin kuitenkin juuri kolmesti läpi viisi minuuttia aikaisemmin.

Ennen kannoinkin työmatkoilla mukanani lehteä tai kirjaa, mutta nyt asiani ovat vielä paremmin. Mun ei tarvitse muistaa pakata kassiin muuta kuin puhelin (jonka muutenkin otan mukaani) ja samalla saan silti nauttia kirjoista. Ai mitenkä muka? No Fabulan ansiosta.

Kirjoittelin teille jo joulukuussa Fabulasta, eli ”kirjojen Spotifysta”, jota käyttämällä kokonainen kirjahylly on aina mukana puhelimessa. Fabula-app ladataan puhelimeen kuukausimaksua vastaan, ja sitten palvelu on valmis käyttöön. Kuukausimaksu Fabulalle on 9,99e /kk, tai vähemmän (jos ostaa useamman kuukauden paketin). Se, mikä Fabulasta tekee mun mielestä erityisen hyvän on se, että sen kirjoja voi lukea myös puhelimen ollessa Offline-tilassa. Eli siis myös vaikkapa lentokoneessa, korpimökissä tai VR:n junissa, jossa netti tunnetusti toimii todella huonosti.

Ennen ajattelin, että kirjan on oltava se paperinen ja rapiseva oikea kirja. Mutta. Alkaako vanha jäärä kääntää takkiaan? Ainakin ensimmäisen kuukauden aikana Fabula on tuntunut todella kätevälle palvelulle.

-Karoliina-

X