Kolmistaan

Hyvä ruoka, köyhempi nainen

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Olen vuodenvaihteesta lähtien toden teolla panostanut kotonamme syötävän ruuan laatuun. Kyllähän mä aina olen tykännyt kokkailla ja pitänyt ravintoa tärkeänä asiana, mutta tammikuu on ollut ravinnon suhteen tehokuukausi. Tuorepuristettua mehua, kasviksia, oikeita rasvoja ja sitä rataa.

Olo on joulupöhön jälkeen freesimpi, mutta kyllä sapettaa. Nimittäin ruuan hinta.

Epäterveellinen eineshöttö ei maksa mitään, mutta kun yrittää ruokkia perheensä sellaisella terveellisellä ja tavallisella (ei edes super foodeja sisältävällä!) ruualla, kasvaa kauppakassin hinta huimasti.

Jos johonkin verotusasiaan haluaisin puuttua, se olisi kyllä juuri tämä ruoka-asia. Kasvisten ja muiden terveellisten safkojen hinta alas!

Miettikää vaikka tätä:

  • Olet kaupungilla hoitamassa asioita, ja verensokerit laskevat. Tarvitset välipalaa pikaisesti. Suklaapatukka 0,50e, pikaruokahampurilainen 1e – Pähkinäpussi 3e, tuorepuristettu mehu tai smoothie 3-6e.
  • Arkiruoka, esimerkiksi jauheliha-makaronilaatikko maksaa kaikkiaan, ilman luomu-gluteenitonkikkailua, kolmelle hengelle noin 4e. Lohi uunikasviksilla maksaa ainakin 10e/ 3 henkilöä.
  • Maitosuklaavanukas maksaa purkilta noin 30 senttiä. Sokeroimaton luomujogurtti vajaan euron.
  • Kaupan lihapullat 1e/rasia. Omatekoisia lihapullia sama määrä maksaa 3-6 euroa, lihasta riippuen.

Jossakin on vika, eikö vaan?

-Karoliina-

P.S. Kuvissa tämän päivän ruoka. Kanapihviä, punajuurta, porkkanaa, paprikaa, sipulia, chiliä, tomaattia ja uppopaistettua kananmunaa.

Lue myös

X