Kolmistaan

Paljonko ulkoilua on tarpeeksi?

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Onpa ollut ihanat talvisaat. Ollut mahtava ulkoilla ja nauttia  raikkaasta ilmasta.

Juuri eilen oltiin pihalla 2,5 tuntia tuttavaperheen lasten ja äidin kanssa. Se onkin mukavaa – Olla ulkona niin, että itselläkin on aikuisseuraa! Itsestään tököttäminen lumihangessa ei niin hirveän kivaa ole.

F haetaan usein päiväkodista niin, että päivän toinen ulkoilu päikkärin kanssa jää tekemättä. He menevät ulos kolmen jälkeen, ja me haemme hänet usein ennen sitä. Joskus kyllä olemme menneet itse välissä vaikka kotiin tekemään ruokaa, ja haemme – varsinkin hyvällä säällä – vasta iltapäiväpuistoilun jälkeen. Saapahan F toisenkin tilaisuuden telmiä ulkoilmassa kamujensa kanssa.

Syys- ja talviviikonloppuisin myönnän olevani laiska ulkoilija. Siksi onkin huippua, että voi sopia puistotreffejä. Ulkoilu kun ainakin F:lle aivan ehdotonta energianpurkua.

Paljon teistä lapsen tulee olla päivässä/viikossa ulkona? Kuinka teillä ulkoillaan arkena ja lomapäivinä?

-Karoliina-

 

 

X