Kolmistaan

Kuinka sisustaa uusi koti?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kotihan on koko perheen paikka, joten se, miltä se näyttää, tulee olla myös kaikkien jäsentensä näköinen. Ja silloin siellä on tehtävä myös kompromisseja.

Nyt kun saan/joudun, toista kertaa elämässäni, sisustaa kotia vain oman makuni mukaan, onkin ollut aika haastavaa löytää se oma linja. F on saanut toki päättä oman huoneensa asiat, mutta muut tilat ovat minunnäköisiäni. Mutta mikä se minunnäköiseni nyt 31-vuotiaana mutsina oikein onkaan? Ei ainakaan sama, kuin silloin 24-vuotiaana sinkkuna, jonka koti oli vain luukku, jossa käytiin vaihtamassa vaatteet seuraavia kemuja varten. Eikä myöskään se täysin musta-valkoinen puhdaslinjainen koti, jollaisessa elelin viimeiset vuodet. Tuntuu sille, että kaipaan jotain uutta. Jotain vielä enemmän minua.

Toiveeni olisi, että tämä uusi koti olisi yhdistelmä modernia, sitä ”entistä elämää” ja sitten mummolamaista ja kotikutoista. Ehkä pastellia? Vielä enemmän kirppismäistä ja second handia? Jotain boheemia?

On vaikeaa miettiä, miten uudenlainen tyyli kodissa toimii, kun on tottunut vuosia jo katselemaan tietyntyyppisiä sisustuksia. Vaikka viivynkin ihanien boheemien instragram-kuvien parissa tunteja, en tiedä, osaanko siirtää samaa tunnelmaa omaan asuntooni.

Ensimmäisen askeleen uuden kodin tyyliin tein, kun marssin viime viikolla Forumin K-Rautaan ja otin kassini täyteen Tikkurilan värilastuja. Tikkurilan sivuilla värit on esitelty hyvin, mutta olen ennenkin huomannut, että rautakaupoissa värit ovat vähän huonommin esillä. Tai siis hyvinhan ne värilaput ovat siellä seinällä, mutta ei niin ryhmiteltyinä, kuin netissä. Pitäisi olla mielestäni tarkemmin esiteltynä Vuoden värit ja vaikkapa ne perinteiset Vanhan ajan värit.

Olen tuijotellut nyt viikon verran värilastuja kotona. Pohdin, uskallanko maalata vaaleanpunaisen ruokapöydän, vai pitäisikö tyytyä turvalliseen mustaan. Niin ja mikä sinisen sävy on juuri ihana, vaan ei yhtään liian ätläkkä.

Jos yhtään saitte vinkkiä mun boheemimummolla modernilla twistillä -haaveesta, saa linkata inspiraatiokuvia ja -linkkejä.

-Karoliina-

Lue myös

X