Kolmistaan

Miltä tunteet kuulostaa?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kaverini jakoi somessa lehtijutun, jonka mukaan musiikilla on mieletön vaikutus ihmisen toimintaa. Jutun mukaan ihmiset muun muassa kokkaavat toistensa kanssa 33% todennäköisemmin, jos taustalla soi musiikki. Tai nauravat 15% helpommin. Jopa sanovat rakastavansa 18% todennäköisemmin, jos tilanteessa on musiikki läsnä. Eikö ole aika huikeaa? Ja silti ei kuitenkaan yhtään yllättävää.

Mä olen kuunnellut kevään (saako jo sanoa kesän?) aikana musiikkia enemmän kuin koskaan. Musiikin avulla on ollut toisaalta helppo päästä käsiksi tunteisiin, joihin muuten on vaikea päästä. Ja toisaalta: Jollain musiikilla on päässyt irti sellaisista fiiliksistä, jotka on halunnut jo unohtaa.

Toisaalta musiikille on ollut nyt elämässäni myös tilaa. Kun viettää iltoja yksin kotona, tuntuu, että hiljaisuutta pitää joskus täyttää. Tai jos ei pidä, niin ainakin sille on luonnollisesti enemmän tilaa. Sitä voi todella kuunnella, eikä se ole vain taustamelua aiheuttava lisämökä.

Millainen merkitys musiikilla on sun elämässä?
Kokosin teille huomisaamuksi muuten mun kotimusalempparit. Kivaa viikonloppua, ihanat!

-Karoliina-

Lue myös

X