Kolmistaan

UV-vaatteilla Rodokselle

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Täällä lasketaan jo päiviä siihen, kun F ja minä pääsemme lähtemään ensi viikon loppupuolella Rodokselle. Lomalle, jota me molemmat olemme odottanee koko kevään.

En ole vielä juuri ajatuksia ehtinyt uhrata sille, mitä me pakkaisimme mukaan, mutta huomenna ajattelin hieman koota listaa, jotta jos jotain täytyy ostaa, ehdin tehdä sen rauhassa.

Moni vaate ja matkatavara on sellainen, ettei se ole niin justiinsa, mutta aurinkotuotteisiin – laseihin, suojarasvaan ja uv-vaatteisiin kannatta kuitenkin uhrata muutama hetki. Auringon kanssa kun ei ole leikkimistä.

Yksi asia, joka lasten ja auringon kanssa aina mietityttää, on tietysti se, kuinka siltä suojautua oikein ja kätevästi. Voi nimittäin sitä äidillisen morkkiksen määrää, kun F pari vuotta sitten käräytti korvanlehtensä liian kuumassa porotuksessa. Taisin tirautta itkutkin siitä epäonnistumisen tunteesta, joten never again, kiitos!

Vaatteet, jotka tiedän nyt jo varmuudella pakkaavani F:lle mukaan, liittyvätkin aurinkoon ja kuumiin päiviin. F on nimittäin jo kevään ajan aina mökillä uidessaan testannut Reiman UV-paitaa, joka suojaa ihon ultraviolettisäteiltä. Sitä voi käyttää niin polskiessa kuin ihan paitana kuivallakin maalla, ja koska se kuivuu niin hirveän nopeasti, ei F ainakaan ole halunnut riisua sitä edes altaasta poistuessa.

Näin äitinä UV-vaatteet ovat kyllä kätevin tapa saada mielenrauha. 50+ -suojakerroin takaa suojatun ihon, eikä rasvojenkaan kanssa tarvitse läträtä ihan niin paljon. Reimallahan UV-tuotteita tuon paidan lisäksi löytyy mm. hatuista, uikkareista jopa kengistä.

Suositteko te lapsilla aurinkosuojarasvoja vai UV-vaatteita?

Muita matkalle lähteviä Reiman kesätuotteita ovat spagettiolkaiminen mekko, kävelykilometreja kestävät sandaalit ja aivan mun Reima-tuotesuosikki : Wafer-hattu.

-Karoliina-

Lue myös

X