Kolmistaan

Valkosuklaa-popcorn-mansikka-raparperijuustokakku

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Mun Hipu-sisko teki juhannuksena ihania herkkuja, joista teistä moni kyseli blogissa ja Instan puolella. Yksi mun ehdottomista lemppareista oli valkosuklaa-popcorn-mansikka-raparperijuustokakku (aikamoinen sanahirviö!).

Tässä tuon suolaista ja makeaa pitävän herkun ohje nyt kaikelle kansalle.

Valkosuklaa-popcorn-mansikka-raparperijuustokakku

Pohja:
(Mikro)popcornia, noin puoli pussia
50g voita
200g valkosuklaata

Täyte:
N. 7dl raparperia
1dl sokeria
2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3,5dl kuohukermaa
7 liivatelehteä

Päälle:
Mansikoita (Valkosuklaata)

Valmista pohja. Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi ja suklaa (vesihauteessa tai varovasti mikrossa) ja sekoita voi, popcornit ja suklaa. Painele voipaperilla alustetun irtopohjavuuan pohjalle ja pistä jääkaappiin jähmettymään. Säästä popcorneja koristeluun.

Tee täyte. Kuori raparperit, jotta kakkuun ei jää kuoresta pitkiä säikeitä. Pilko ja laita kattilaan valmiiksi 1dl sokerin kanssa. Laita liivateledet likoamaan kylmään veteen. Siirrä raparperikattila liedelle ja kiehauta, soseuta sauvasekoittimella. Kun raparperiseos jäähtyy hieman, vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Puristele liivatelehdet kuiviksi ja sekoita hyvin hieman jäähtyneeseen mutta vielä lämpimään raparperiseokseen. Sekoita raparperi-liivateseos hyvin tuorejuusto-kermaan. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä.

Koristele mansikoilla, valkosuklaalla ja popcornilla.

Mun sisko on muutenkin aikamoinen herkkujen tekijä ja ruokainstailija. Joten jos ne hommat kiinnostaa, häntä voi seurata täällä.

 

Lue myös

X