Kolmistaan

Katkarapu-halloumvartaat

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Toinen juhannuksen herkku oli nämä ihanat vartaat. Ja taas Hipu-siskoni käsialaa.

Katkarapu-halloumivartaat kahdelle:

  • Kypsiä, suuria kuorittuja katkarapuja (tai kuorimattomia, mikäli on valmis näkemään kuorimisen vaivan)
  • Paketti halloumia
  • Hyvää oliiviöljyä n.1-2 dl
  • 1-2 limeä
  • Tuoretta sitruunamelissaa
  • nyrkillinen Valkosipulia
  • (2-3kpl) Chiliä
  • Suolaa ja pippuria
  • Grillivartaita

Sulata ja kuori katkaravut tarvittaessa, huuhdo ja laita kannelliseen astiaan. Valuta päälle sen verran oliiviöljyä, että ravut melkein peittyvät. Purista limet huolellisesti mukaan. Pilko sitruunamelissan lehdet ja chili ja lisää astiaan. Purista mukaan oman maun mukaan valkosipulia. Lisää vähän suolaa ja pippuria. Jätä marinoitumaan astiaan mielellään yön yli, mutta puoli päivääkin riittää. Laita puiset grillivartaat vesiastiaan likoamaan puoleksi tunniksi. Ota halloumi pakkauksestaan ja pilko se isohkoiksi paloiksi. Useissa halloumeissa on puristustekniikasta johtuen keskellä kohta, josta se halkeaa luonnostaan: ensimmäinen leikkaaminen kannattaa tehdä tästä kohtaa, sillä muuten halloumipalat halkeavat helposti juuri tästä kohtaa kun ne työnnetään vartaaseen. Voit lisätä halloumipalat marinadiin ja jättää ne vielä sinne hetkeksi. Pujota kostuneisiin grillivartaisiin vuorotellen katkarapuja ja halloumia oman maun mukaan. Valele vartaat vielä kunnolla ennen grillausta, ja voit tätä tehdä myös grillatessasi. Nämä eivät tarvitse pitkää grillausta, sillä katkaravut ovat kypsiä ja sitkistyvät liian pitkästä kypsennyksestä.

-Karoliina-

Lue myös

X