kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 11.07.2016

Katkarapu-halloumvartaat

Teksti
Karoliina Pentikäinen
4 kommenttia

Toinen juhannuksen herkku oli nämä ihanat vartaat. Ja taas Hipu-siskoni käsialaa.

Katkarapu-halloumivartaat kahdelle:

    • Kypsiä, suuria kuorittuja katkarapuja (tai kuorimattomia, mikäli on valmis näkemään kuorimisen vaivan)
    • Paketti halloumia
    • Hyvää oliiviöljyä n.1-2 dl
    • 1-2 limeä
    • Tuoretta sitruunamelissaa
    • nyrkillinen Valkosipulia
    • (2-3kpl) Chiliä
    • Suolaa ja pippuria
    • Grillivartaita

Sulata ja kuori katkaravut tarvittaessa, huuhdo ja laita kannelliseen astiaan. Valuta päälle sen verran oliiviöljyä, että ravut melkein peittyvät. Purista limet huolellisesti mukaan. Pilko sitruunamelissan lehdet ja chili ja lisää astiaan. Purista mukaan oman maun mukaan valkosipulia. Lisää vähän suolaa ja pippuria. Jätä marinoitumaan astiaan mielellään yön yli, mutta puoli päivääkin riittää. Laita puiset grillivartaat vesiastiaan likoamaan puoleksi tunniksi. Ota halloumi pakkauksestaan ja pilko se isohkoiksi paloiksi. Useissa halloumeissa on puristustekniikasta johtuen keskellä kohta, josta se halkeaa luonnostaan: ensimmäinen leikkaaminen kannattaa tehdä tästä kohtaa, sillä muuten halloumipalat halkeavat helposti juuri tästä kohtaa kun ne työnnetään vartaaseen. Voit lisätä halloumipalat marinadiin ja jättää ne vielä sinne hetkeksi. Pujota kostuneisiin grillivartaisiin vuorotellen katkarapuja ja halloumia oman maun mukaan. Valele vartaat vielä kunnolla ennen grillausta, ja voit tätä tehdä myös grillatessasi. Nämä eivät tarvitse pitkää grillausta, sillä katkaravut ovat kypsiä ja sitkistyvät liian pitkästä kypsennyksestä.

-Karoliina-

Kommentit (4)

Jes, kiitos tästä! Nämä tulee taatusti testattua!?

Atte Pentikäinen?

Pitänee myös hyvästä ruuasta.

Suosittelen. Mietin, että samoista aineista saisi myös hyvän pastan tai salaatin pääraaka-aineet.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X