Kolmistaan

Luonnollisuuden paradoksi

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Olen vedellyt tässä viimeiset 7 päivää ilman meikkiä. Harjaamatta hiuksia. Sellaista se kesä ja maaseutu teettää.

Samalla olen kuitenkin salaa jo vähän fiilistellyt syksyä. Kivaa laittaa taas itsensä ihmismäiseen kuntoon ja miettiä sellaisiakin asioita kuin rintaliivit, meikkivoide ja housut, jotka eivät ole verkkarit.

Olen viime vuosina meikannut edellisiin vuosiin verrattuna aika paljon. Paksu eyeliner on kuulunut arkilookiini, samoin pari kerrosta ripsiväriä. Tämä meikitön loppukesä on kuitenkin pistänyt miettimään. Olisipa ihanaa, jos voisi käyttää mahdollisimman vähän meikkiä. Tai ainakin käyttää sitä niin nudesti, että kasvot ainakin näyttäisivät meikkaamattomille.

Meikkaamattomuudessa on kuitenkin sellainen paradoksi, että jos ei aivan luomunaamana aio vedellä, vaatii se vähintäänkin yhtä paljon työtä kuin perinteinen meikkinaamakin. Olenkin tässä pohtinut, miten toteuttaisin uuden tyylin. Hommaisinko taas kerran ripsituuhennukset, mutta tällä kertaa niin lyhyet, ettei niitä erottaisi omista? Pointtina vaan se, ettei tarvitsisi aamulla rajailla tai värjäillä ripsiä millään.

Kulmat tarvitsisivat puolestaan ulkonurkkaan vähän lisäväriä, joten kestopigmentointi on käynyt mielessä. Samoin – vaihtoehtona ripsituuhennuksille – ripsien värjäys (jota en ole muuten koskaan tehnyt). Niin ja kynnet. Olisihan se aika jees, jos niitä ei tarvitsisi lakkailla, mutta kädet olisivat silti siistit. Tällä kertaa villien kuvioiden sijaan himottaisi puuterikynnet tai se perinteistäkin perinteisempi ranskalainen manikyyri. Geelillä, koska se perinteinen lakka ei vaan koskaan pysy mulla paria päivää pidempään.

Toisin sanoen. Olisipa kiva saada  ”luonnollisuutta” ulkomuotoon niin, että sen apuna voisi käyttää kuitenkin vähän jos ei nyt aivan lisäosia niin ainakin joitain kauneuspalveluja.  En vain tiedä, jaksanko rampata kaiken maailman kauneushuolloissa joka kuukausi. Mulle kun usein tekee tiukkaa istuskella toimettomana tuollaisissa paikoissa.

Onko teillä muilla ollut haaveena huoleton ”luonnollinen” naama ja miten olette sen feikisti tai vähemmän feikisti toteuttaneet? Jokuhan voisi sanoa, että sen kun jätät meikkaamatta. Mutta minä kyllä näytän kipeälle ja väsyneelle, jos en jotain edes kalpakalle naamalleni tee. Varsinkin talvisin.

-Karoliina-

P.S. Huomenna on kampaaja-aika. Pohdinnassa taas tämä sama: Blondi (jota en lopulta koskaan ole uskaltanut toteuttaa) vai freesattu, tuttu ruskea?

*kuvat lainattu Pinterestistä

Lue myös

X