kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 07.08.2016

Tyyligurua etsimässä

Teksti
Karoliina Pentikäinen
5 kommenttia

Mä istuin viime viikolla sporassa ja näin tytön, jonka tyyli oli TÄYDELLINEN. Tytöllä oli pitkät kynnet nudella lakalla, musta spagettiolkaiminen toppi, ruskea mokkahame, tennarit ja valkoinen jakku (Jos tunnistat itsesi, anteeksi, että kyyläsin). Asukokonaisuus, jota en olisi koskaan itse kaupasta ostanut tai osannut laittaa päälle, mutta jonka nähdessäni mulle tuli tunne, että juuri tuollaiset vaatteet, viimeistä piirtoa myöten, haluaisin.

Mä en ole todellakaan mikään trendien keksijä. Olen aivan rehellisesti copycat, joka tajuaa ihanimmat tyylit vasta sitten, kun on ne jossain muualla nähnyt.

Mun mielestä tyylien kopioinnissa ei itse asiassa ole  mitään pahaa, jos imitoinnissa pitää aina mielessä oman persoonan, vartalon ja oman ydintyylin. En siis lähde koskaan sokeasti kopioimaan jotain sellaista, jossa en tuntisi oloani minuksi. Itse asiassa : Kopioinnin avulla olen jopa terävöittänyt omaa tyyliäni, koska asuja on voinut ikään kuin ”testata” muiden päällä ilman, että on tarvinnut itse vielä laittaa niihin euroakaan rahaa.

Nyt pyytäisinkin, että linkkaatte mulle lempparityyligurujenne Instagram-sivuja. Olen ehkä liian laiska lukemaan blogeja, mutta kauniita kuvia ja asukokonaisuusinspiraatioita halajan nyt jostain syystä todella paljon. Tämä leggarit-iso t-paita-tennarit -tyyli on tietysti aina osa mua, mutta se on  jo ilman apujakin ihan hallussa. Nyt olisi ihana löytää tulevaa syksyä varten hieman asiallisempia tyylejä. Tämän hetken lempparityylejäni edustavat ainakin Linda Juhola ja Kristjaana Mere. Haluaisin, että syksyvaatekaapissani olisi himppusen verran enemmän naisellisuutta ja asiallisuutta, vaikkei tiettyä rentoa rokkifiilistä voikaan koskaan unohtaa. Musta kun tuskin koskaan tulee sitä helmikorvakoruissa ja arkipäivinäkin koroissa kopsuttelevaa superlady.

-Karoliina-

Kuva:  Joonas Vuorinen / A-lehdet
Asu: Takki, Carlings (saatu) // farkkuhaalarit, Crocker // tennarit, Vans 

Kommentit (5)

Mun mielestä sulla on aina just semmoset vaatteet jotka voisin laittaa päälleni heti! Eli mä ihailen ainakin sun tyyliä! ?

mulla ikää jo 34v, jotenkin tuntuu, että pitäisi tyylillisesti aikuistua, mutten vaan keksi miten se tehdään?!! nuorekkaana haluaisin pysyä, mutta jotenkin tyylikkäällä tavalla. Että kiinnostaisi itseänikin saada vinkkejä…

Polkadots-blogissa on tyylitaju kohdillaan, vaikken ihan kaikkea niistä releistä itse pukisikaan. Se yhdistelmien taituruus on se ydinjuttu?

Sanotaanko, että tyylitaiturien äiti ja paras klassinen look= Jackie Kennedy!

Itse aloin myös kaipaamaan muutama vuosi sitten vähän tyylikkäämpää otetta muuttumatta siltikään espoolaiseksi helmikoruleidiksi. Itse olen jaotellut omat pukeutumiselementtini päässäni juurikin ”rentoihin rokkijuttuihin” ja ”aikuisvaatteisiin”. Yleensä puen sitten näistä yhdistellen asuja joissa on mukana vähän kumpaakin. Omaan makuuni esimerkiksi hame, kauluspaita ja korkokengät on jo liian laitettu asu, mutta samat kauluspaita ja korkokengät pillifarkuilla on juurikin hyvä reilun kolmekymppisen asu. Samoin en juurikaan enää vedä prätkärotsissa, pilleissä ja converseissa, mutta vaihtamalla rotsin mustaan tätijakkuun tai pillit ja conssit shortseihin ja nätteihin kenkiin asu on heti salonkikelpoisempi. Usein yhdistän vielä asuuni yhden (mutta vain yhden) ”naisellisen” elementin, joko tukka auki kiharoilla, huulipunaa tai korkokengät mutta en juurikaan enempää ettei mene olo liian laitetuksi.

Eihän tämä siis mikään uniikki pukeutumistyyli ole, päin vastoin, ja osa varmaan pitää kyllä minun tyyliänä peritylsänä, se heille tietty suotakoon. Mutta siis tämän monologin tarkoituksena oli vinkata että sinun vaatekaappisi näyttää sisältävän tosi paljon samanlaisia vaatteita kuin itselläni, ja niistä yhdistelemällä pääset helposti ihan oman elämäsi tyyliguruksi 😀 Näin ei tule myöskään sellaista oloa että on käyty äidin vaatekaapilla, kun saa turvallisesti laahustaa vanhoissa tennareissansa jos siltä tuntuu, näyttämättä kuitenkaan enää 15-kesäiseltä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X