Kolmistaan

Taistelu aikuisiän aknea vastaan. Osa 1 - Ihonhoito

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Minun ihoni on ollut murheenkryyni keväästä 2010 asti, jolloin aloin odottaa F:ää. Siihenastisen elämäni olin saanut porskutella kauniilla ja näpyttömällä iholla, mutta raskaushormonit poksauttivat aikamoisen yllärin eteeni – Aloin säädä näppylöitä ja epäpuhtauksia kasvoihini. Paljon.

Kauniin ihon muuttuminen finnien temmellyskentäksi pääni aivan julmetusti. Hassua, miten ihon kunto vaikutti koko olemukseeni. Välillä tuli jopa tunne, etten halua mennä edes kirkkaaseen pakkasilmaan, koska viimeistään raaka luonnonvalo paljastaisi näppylöiden peittoyritykseni.

Heti kun lopetin imetyksen, marssin ihotautilääkärin puheille, ja aloitin aknelääkekuurin ja aknevoiteen käytön. Ne tehosivat, mutta vain sen ajan, kun lääkettä söin. Aloitin pari kertaa kuurin uudelleen, mutta aina näpyt palasivat lopetuksen jälkeen. Päätin, ettei siinä olisi mitään järkeä.

Vuosien saatossa ihoni kunto on toki parantunut noista raskaus- ja imetysajoista, mutta ei se enää koskaan ole palautunut entiselleen. Saan edelleen näppyjä ja epäpuhtauksia kasvoihini ja välillä tuntuu, että kasvoni ovat näppylöineen kuin teini-ikäisellä (tosin hieman ryppyisemmät). 

Olen vuosien saatossa testannut montaakin eri kasvojenhoito- ja meikkimerkkiä. Mutta nyt – ainakin tähän tilanteeseen – olen löytänyt sellaiset tuotteet, joilla kasvojeni kunto on selvästi parantunut. Koska tiedän, että siellä ruudun takana on aika monta muutakin naista saman pulman äärellä, ajattelin jakaa omat vinkkini näpyttömämmän ihon puolesta.

 

AAMUISIN:

  • Kasvojen puhdistus Mossan Soothing Vitamin Tones -kasvovedellä*. Käsittämätöntä, kuinka paljon epäpuhtauksia kasvot keräävätkään yöllä. Sen huomaa, kun tuijottaa pumpulia, jolla kasvoveden olen ihooni laittanut. Yök! Ei ihme, että entinen kasvojen huuhtelu vedellä ei AIVAN ole riittänyt. 
  • Kasvojen kosteutus Madaran kevyellä Deep Moisture -geelillä*, joka imeytyy ihoon nopeasti, eikä ole liian rasvainen. Minulla ei ole arkiaamuisin oikeastaan yhtään aikaa imeytellä voidetta kasvoilleni, vaan meikki on voitava sutia naamaan heti. 

 

ILTAISIN:

  • Pesen kasvot iltaisin Neutrogenan kevyesti kuorivalla voitella ja pari kertaa viikossa kuorin naaman vielä erikseen Dermalogican Daily Microfolian -kuorinnalla. Tämän jälkeen käytän samaa kasvovettä kuin aamullakin.
  • Pesun jälkeen supsuttelen iholleni Dabban kukkaisvettä*, joka tasapainottaa ihon omaa ph-arvoa ja auttaa samalla ihon epäpuhtauksiin. Ensin luulin tämän olevan jokin huuhaa-tuote, mutta minusta tuntuu, että se on tehonnut kasvoilleni ihan oikeasti.
  • Kasvojen kosteutus tapahtuu illalla Mossan Restrongin Night Creme -yövoiteella*. Muutaman kerran viikossa laitan kasvoilleni Khadin Pink Lotus -öljyä*.

 

Onko teillä muilla muuttunut iho aikuisiällä ihan yllättäen? Entä kuinka taistelette aikuisiän näppyjä vastaan ilman, että ihon kosteutus ryppyjä vastaan ei unohdu?

Ensi viikolla ajattelin kirjoitella, millä meikkituotteilla vain lisäsin näppyjen syntymistä ja mistä löytyi lopulta pelastus. Koska onneksi löytyi! 

-Karoliina-

*saatu 

X