Kolmistaan

Tarvitaanko sadevaatteita vielä vuonna 2016?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

 

Kaupallinen yhteistyö: Reima 

Monet nykyaikaiset lasten ulkovaatteet ovat jo niin pitkälle kehiteltyjä vesipilareineen ja hylkivine materiaaleineen, että varsinaisille kura- ja sadevaatteille ei ole enää niin suurta tilausta, kuin vaikkapa vuosikymmen tai kaksi sitten. 

Meidän perheessä lapsella on kuitenkin aina ollut sadevaatteet ja kumisaappaat. Mutta miksi ihmeessä?

Suurin syy, ainakin meillä, on se, että sadevaatteet eivät ole vain pelastautumiskeino vedeltä, vaan ne toimivat ikään kuin ulkovaatteiden suojapukuna. Koska ulkovaatteita ei suositella pestävän aivan joka viikko, ja jos kuitenkin haluaa, ettei lapsen vaatteet ole syksyllä ja Etelä-Suomen ”talvessa” koko ajan aivan rapaiset, on sadeasu se, joka pelastaa tilanteen. 

Nykyisin rullaan sadevaatteet viikoittain pikaohjelmalla pesukoneessa, mutta entisessä kodissamme, jonka taloyhtiön pyykkituvassa oli iso teollisuusallas, tuppasin usein vaan huuhtelemaan F:n kumisaappaat ja sadevaatteet pintapuolisesti. 

Sadevaatteiden huuhtelu ja jopa pesu ovat siinäkin mielessä helpompi tapa pitää lapsi puhtaissa vaatteissa, kun vaikkapa rullata toppapuku pesukoneessa. Sen kuivuminen kun vie niin paljon enemmän aikaakin.

Monissa päiväkodeissa onkin sääntö, että lapsella on oltava sadevaatteet. Syy tähän, kuulemma, ei taaskaan ole vesi, vaan se, että sadevaatteita käyttämällä ja niitä huuhtelemalla päiväkotien eteiset säilyvät paljon puhtaampina kuin ilman niitä. Ihan järkeen käypä peruste.

Onko teidän perheessänne luovuttu sadeasuista kokonaan vai luotetaanko siellä ruudun takanakin vielä tähän perinteiseen välikausivarustukseen? 

-Karoliina-

Lue myös

X