Kolmistaan

Saksaa ja lentokoneflunssaa

Teksti: Karoliina Pentikäinen

 

Huomenta!

Kolmen päivän ja kahden yön verran kokemusta Saksasta. Ja voin sanoa, että taas yksi uusi maa, josta pidän. Stereotyyppistä kyllä, mutta tämä tosiaan tuntuu olevan maa, jossa homma hoituu saksalaisella tavalla, eli johdonmukaisesti ja suoraviivaisesti.

Olen ehtinyt parin päivänä aikana muun muassa shopata paikallisessa Ikeassa, syödä hyvää ruokaa, sisäänajaa viereisen Burgerin Kingin wifi-yhteys, tutustua Bremerhavenin suomalaisiin (ja suomalaiskoiriin), kierrellä satamassa, taistella kylmä-kuumahanojen kanssa, vierailla outlet-kylässä, kirota dubaatuja tv-ohjelmia ja nauttia siitä yksinkertaisesta seikasta, että kello on täällä tunnin vähemmän kuin Suomessa. Mahtavaa herätä nimittäin kahdeksalta niin, että tuntee nukkuneensa yhdeksään.

Ainoa asia, joka pännii, on se, että sain TAAS lentokoneessa itselleni flunssan. Tämä sama hommahan kävi minulle viimeksi viime kuussa kun matkustin koneella. Vaikka tällä kertaa olinkin pakannut matkaan villapaidan, käänsin ilmastoinnin heti pois päältä koneeseen istuessa ja pidin jopa SUKAT jalassa koko lennon, alkoi kurkkua kaihertaa jo 30 minuutin lentämisen jälkeen. Keskiviikkoaamuna nenä olikin herätessäni ihan tukossa ja saattoipa lämpöäkin olla. En tosin mitannut, mutta 2+2 tunnin päiväunet ehkä kielivät olotilasta jotain. 

Tokihan lentokone on aina aiheuttanut minulle vähän kämäisen olon. Hiukset lentävät sähköisinä, iho rapisee kuivana ja silmiä kuivaa, mutta tämä lentokoneflunssa alkaa kyllä jo ärsyttää, kerran homma etenee minulle mitä ilmeisemmin näin vahvalla syys-seuraussuhteella. Otan vastaan siis kaikki mahdolliset keinot välttää tämän kurjan matkakaverin!! Ei ole mukavaa olla reissuissa ja reissujen jälkeen aina flunssassa.

Tschüs!

-Karoliina-

Lue myös

X