Kolmistaan

Vaalennettujen hiusten kotihoito

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Olen aina ollut sellainen, että jaksan hoitaa hiukseni kotona tasan sen viikon kampaajakäynnin jälkeen, jonka jälkeen unohdan hienot aineet ja hoitotuotteet kaapin perukoille.

Nyt, kun hiukseni vaalennettiin, en voi enää toimia niin. Tai muuten peilistä katsoisi hetken päästä keltainen hampputukka. Vaikkakin kyllä olen aika yllättynyt siitä, ettei vaalennus lopulta nyt niin hirveästi hiusteni kuntoa pahentanut. Ei hiukseni edes takkuunnu tavallista enemmän.

Jos en hikoile, on vaalean tukan pesuväli pidempi kuin tumman. Siitä ehkä näkee sen, että hiukset ovat asteen verran kuivemmat. Ennen minun piti pestä hiukset joka toinen päivä. Nyt kuivasampoon turvin voi elellä niin, että hiukset pestään pari kertaa viikossa. (Urheilupäivät tosin erikseen).

Minun vaalennetut hiukseni pysyvät ojennuksessa näillä tuotteilla:

Suihkussa pesu KC Professionalin Color Mask Shampoolla, sävy Pearl.  Hieron sampoon normaalisti hiuksiin, mutta annan sen vaikuttaa hiuksissa omasta aikataulusta riippuen 2-15 minuuttia. Sampoon huuhtelun jälkeen taputtelen hiukset pyyhkeeseen ja laitan sitten melkein koko pituuksille saman sarjan Color Mask -hoidon, samaa Pearl-sävyä. Jos jaksan, harjaan maskin hiuksiin Tangle Teezerillä. Annan vaikuttaa 5 minuuttia.

Usein laitan hiuksiin vielä Color Mask -hoidon jälkeen label. m -merkin Intensive Maskin, joka levitetään myös pyyhekuiviin hiuksiin. Sen vaikutusaika on 3 minuuttia.

Kerran viikossa levitän pestyihin pyyhekuiviin hiuksiin harjan avulla Olaplexin kotihoidon, eli Olaplex 3:n. Sen annan vaikuttaa hiuksissa 30 minuuttia – tunnin.

Suihkun jälkeen, olipa hiuksissani ollut sitten normaali KC Profenssional-label.m -setti tai sitten Olaplex, laitan vielä pyyhekuiviin hiuksiin Bonacuren Moisture Kick -hiussuihkeen ja hieman Cutrinin Oil Treatment -öljyä. Näitä ei pestä pois.

Noihin suihkussa käytettäviin tuotteisiin olen enemmän kuin tyytyväinen, mutta nämä kaksi jälkimmäistä hiuksiin jätettävää tuotettava ovat nyt vain tuollaiset, jotka olen sattunut jostain kaivelemaan. Niiden suhteen voisin siis ottaa vinkkejä ilomielin vastaan!

-Karoliina-

 

Lue myös

X