kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 05.10.2016

Ei mitään tekemistä...paitsi...

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

Astuin tänään kotiovesta sisään. Valo tulvi ikkunoista, oli ihan hiljaista. Aamulla olin ehtinyt jopa pedata sängyt. Koti oli sen verran siisti, kun se voi olla, kun sieltä on lähdettu 6.45.

Tiesin, että kaapissa odottaisi yksin vietettävän päivän pikasafka : valmiskeitto ja Mifua. Tuli samanlainen ”ei mitään tekemistä -fiilis”, kun joskus teiniaikoina, kun tuli koulusta kotiin. F olisi iltapäivän toisaalla ja minulla olisi seitsemään asti aikaa vain keskittyä itseeni. Ehkä nukkua päiväunet ja/tai käydä lenkillä. Rentoutua. 

Ehdin jo hetken, ehkä puoli minuuttia, leijua tekemättömässä olotilassa. Kunnes muistin, että pitää:

  • käydä kaupassa
  • soittaa laajakaistafirmaan
  • ostaa junaliput
  • maksaa lasku
  • kirjoittaa kolme postausta jemmaan
  • pestä pyykit
  • taitella narulla olevat pyykit kaappiin uusien kuivattavaksi laitettavien tieltä
  • vastata sähköposteihin
  • vastata blogikommentteihin
  • kokata huomiset eväät
  • lakaista lattiat
  • etsiä (kyllä, todella sotkuisesta vaatekaapista) sukat (koska kyllä, en ole niitä vielä tähän mennessä tänä syksynä käyttänyt)
  • pakottaa itsensä sinne lenkille, koska em.listan jälkeen koko liikkumaan lähteminen vain enemmän ottaisi pannuun kun innostaisi

Alkoi ihan naurattaa koko ”ei mitään tekemistä -päivän” muutama homma. Tämmöistähän se on. Mieleen putkahtelee koko ajan hommia, hommia tekee koko ajan ja silti tuntuu, että tunnit loppuvat päivästä kesken. 

En kyllä valita, koska perusarjen draivi pitää minut yleensä virkeänä ja touhukkuus sopii. Mutta silti : Voi kun olisi enemmän niitä ihan oikeita hetkiä, jolloin mieleen ei tule yhtään rästihommaa. Tai jos tulee, osaisi silti uppotua kirjaan tai telkkariohjelmaan. 

Kertokaa! Onko teillä samanlaista? Onhan?

-Karoliina-

Kommentit (3)

Kuulosta tutulle! Tekeminen ei lopu, tehtyjen asioiden tilalle tulee aina uusia ja silti moni asia unohtuu/jää viime tippaan.

Olen pikkuhiljaa 9 vuoden äitiyden aikana oppinut ottamaan rennommin, siis niissä rajoissa kun voi. Välillä pyykit seisoo viikkausta odottamassa 3 päivää jne. Eipä siihen ole kukaan kuollut. 😉 Kerran täällä vain eletään, ei se ole niin viimeisen päälle, eihän?

Ihanaa loppuviikkoa!

Olet ihan oikeassa <3 (mutta helpommin sanottu kuin tehty) 

Pakko kompata Tiiaa. Tekemättömien töiden lista on joskus hurja,mutta silti valitsen nykyisin useammin sohvan ja dekkarin, jos saan viettää aikaa.yksin kotona 🙂 Ja sitä paitsi siivoukset ja pyykithän kannattaa hoitaa lasten ollessa kotona, jottahekin näkevät, ettei kaikki tapahdu itsestään. Yksinolon hetket voi siis huoletta pyhittää lokoiluun 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X