Kolmistaan

Kun olet poissa

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Minun oli eilen illalla ihan hirveän vaikea saada unta. Olin kuolemanväsynyt jo kymmenen aikaan, mutta kukuin silti melkein yhteen asti.

Pappa oli käynyt hakemassa F:n iltapäivällä maalle mummolan syyslomalle, ja minulle iski illalla hirveän tyhjä olo. Minulla syyslomaa on vain kaksi päivää, tämä ja huominen, ja koska huomeniltana olisin joutunut laittamaan F:n kuitenkin hoitoon blogigaalan vuoksi, oli tuttuakin tutumpi mummola, jossa F rakastaa olla, tietysti paljon parempi vaihtoehto kuin se, mitä olisin voinut Helsingissä tarjota. 

Yritin lohduttaa itseäni myös sillä ajatuksella, että nyt F saisi ikään kuin tuplaloman. Ensin mummolaviikon ja sitten myöhemmin syksyllä minun ja hänen yhteisen kymmenen päivän ulkomaanreissun. Näidenkin faktojen valossa minulla oli silti kurja olo.  Kotona oli liian autiota ja elotonta.

On aika ristiriitaista, että välillä oikein odotan F:n nukahtamista, että saisin illassa muutaman tunnin omaa aikaa. Ja välillä, varsinkin silloin kun olemme olleet naamatusten viikkotolkulla, alan toivoa, josko edes pääsisin puoleksi tunniksi lenkille. Ihan yksin, omien ajatusteni kanssa.

Siltikin tämä oma aika välillä ahdistaa. Varsinkin illat, jolloin on aikaa istua hetkeksi alas ja vain kuunnella hiljaista kotia.

Tämä viimeiset yhdeksän kuukautta on kyllä hionut meitä F:n kanssa yhteen varmasti enemmän kuin mikään muu hetki tähän asti. Koska olemme toistemme ainoat henkilöt kotona, olemme myös enemmän yhdessä kuin koskaan. Enää en käväise kaupassa, kaverilla tai ylipäätään missään yksin, vaan jos me jotain tehdään, tehdään se kahdestaan. Toki silloin tällöin F on hetken muualla, mutta ei niissä muutamissa tunneissa tai yhdessä päivässä ehdi muuta kuin painaa pää punaisena tekemättömiä hommia, joten ikävä ei sillä tavalla ehdi iskeä. Tai jos itse olen reissussa, ei silloin ehdi niin pohtia erossa olemista. Mutta hiljainen koti.

Kun kodista puuttuu sen sydän, on joskus vaikeaa kääriytyä yksin peiton alle ja kuunnella vain omaa hengitystään ja jääkaapin ruminaa.

-Karoliina-

*kuva: Pixabay-kuvapankki 

** Postauksen otsikko lainattu Eppu Normaalin kappaleesta Kun olet poissa 

Lue myös

X