Kolmistaan

Kun saa päättää kaiken yksin!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

F nukahti juuri äsken. Koti tuntuu taas kodille. Mutta viime viikko oli kummallinen. F oli ensin mummolassa viikon, kävi yhden yön kotona, ja suuntasi sitten toiseen mummolaan kolmeksi yöksi. Ja se tarkoitti sitä, että minä olin yksin lähes puolitoista viikkoa!

Aluksihan olin koko järjestelystä aika rikki. Nyyhkyttelin ensimmäisen illan ja mietin, millaista hiljaisessa kodissa oikein olisi. Mutta tiedättekö mitä? Alkushokin jälkeen homma luisti oikeasti aika hyvin. Ja täytyy jopa myöntää –  Ehkä olin oman tilani, aikani ja uneni tarpeessa. Nimittäin kun F tuli sunnuntaina kotiin, tunsin olevani elämäni voimissa!

Itse asiassa minun omasta ajastani tuli mieleen F:n yksi lempikirjasarjoista, Paula Norosen Supermarsu. Siinä Lasten valtakunta -nimisessä kirjassa lapset päätyvät tilanteeseen, jossa saavat elellä juuri niin kuin itse haluavat, He tekevät esimerkiksi säännön, että ruokapöydässä ei saa syödä. Minusta tuntui, että minulla oli nyt hetkisen aikaa aikuisten valtakunta, jossa sain tehdä kaikkea, mitä yleensä en ”saa”. Esim syödä sängyssä, jos siltä tuntui. Olenkin niin onnellinen, että puolentoista viikon aikana sain:

 • Käydä AIKUISTEN leffassa ystävän kanssa. Bridget Jones <3
 • Valvoa myöhään ja nukkua pitkään 
 • Juoda lasin jos toisenkin kuohuvaa
 • Nukkua sitä seuraavana päivänä päikkärit ilman, että edes piti esittää skarppia
 • Syödä ystävän kanssa brunssi ja jakaa viimeisen puolen vuodet tapahtumat
 • Vaihtaa viinitreffit Detox-smoothieen ja ostaa samalla reissulla kaverin kannustamana bootcut-farkut
 • Vaihtaa extempore-kahvit extempore-pitsaan ja jauhaa lisää elämästä
 • Juosta huono lenkki yksin ja paljon parempi kaverin kanssa
 • Siivota vaatekaappi
 • Järjestellä korut ja meikit ihanasti 
 • Maata ripsihuollossa ja kulmakarvojen nypinnässä
 • Tehdä keitto, josta lapsi ei pidä
 • Kuvata kamoja nettikirppikselle
 • Soittaa kymmeniä puheluita ja tekstata tuhansia viestejä. Skypettää tuntitolkulla
 • Olla suihkussa tupla-ajan
 • Kieltäytyä sosiaalisista kontakteista ja vain tuijottaa Netflixiä
 • Syödä suklaata sängyssä. Koko levyllisen. Eikä tarvinnut edes piilottaa papereita. 

-Karoliina-

*housut saatu Eivyltä 

Lue myös

X