Kolmistaan

#helsinkihate

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kirjoitin viime viikolla siitä, miksi Helsinki on niin ihana kaupunki. Mutta onhan täällä monta ärsyttävääkin juttua.

#helsinkihate

  • Ruuhka. Jokaiseen paikkaan siirtyessä menee aivan tuhottoman paljon aikaa. Ainoa kulkupeli, joka tässä kaupungissa olisi järkevä, on polkupyörä. Parin kilsan matkaan saa menemään aivan hirveästi aikaa, jos menee omalla autolla tai julkisilla.
  • Parkkeeraaminen ja parkkimaksut. Say no more.
  • Talvisää. Meri tekee Helsingistä usein tuulisen, kolean ja lumettoman. Täällä -10 astetta tuntuu kylmemmälle kun sisämaassa -25.
  • Pinnallisuus. Vaikka Helsinki onkin täynnä jos jonkinmoista hiihtäjää, on kaupunki tietysti pinnallisempi kuin moni muu maamme kolkka. Kulutus, ainakin minusta, on jotenkin enemmän konkreettista ja lähellä kuin vaikkapa Keski-Suomessa.
  • Kyynisyys. Ehkä siksi, että Helsinki on monella tavalla liike-elämämme keskus, moni ihminen kyynistyy. Sen näkee tylyistä katseista ja ihmisten kuoresta. (toim.huom. On olemassa roppakaupalla mukaviakin helsinkiläisiä.)
  • Kiire. Kun muutin Helsinkiin, ihmettelin, kun ihmiset juoksivat joka paikkaan. Olin ihan kummissani: seuraavaa bussi/metro/spora kun tulisi kuitenkin jo parin minuutin kuluttua. Mutta niinhän siinä kävi, että kiire tarttuu.
  • Helsinki-puhetyyli. Harva sitä todellisuudessa puhuu, mutta kun kuulen suhinaässän tai sellaisen leuhkan artikulaation, alkaa pänniä. Edelleen.
  • Metron nistit. Vaikka kirjava elämänmeno kuuluu kaupunkikulttuuriin, metrossa hengaavat huumeidenkäyttäjät ovat pelottavia.

Mikä omassa kotikaupungissasi inhottaa?

-Karoliina-

Lue myös

X