Kolmistaan

Etäsuhteen lähipäiviä ja lentokenttäspurtteja

Teksti: Karoliina Pentikäinen

 

Heipparallaa sinne Suomeen. Täällä sitä ollaan jo jalat tukevasti maassa Bremerhavenissa. Matkustimme F:n kanssa eilen Amsterdamin kautta Bremenin ja sieltä sitten A:n autolla pikkuinen matka vielä Bremerhaveniin.

Matka, lento ja lentojen vaihdot menivät hyvin. En ollut koskaan vaihtanut Amsterdamissa, ja kun ensimmäinen lento oli tänään puoli tuntia myöhässä, toki vähän jännitti, kuinka ehditään/löydetään ripeasti oikealle portille. Mutta hienostihan sekin meni, vaikka tuota käsimatkatavaraa oli matkassa aika paljon. Meidän lento Amsterdamiin tuli aivan eri puolelle kenttää kuin mistä Bremenin kone lähti. Käytännössä juostiin – ja vieläpä niiden rullamattojen avustamana – 20 minuuttia putkeen. Minä olin aivan hikinen portille päästyä. F elämänsä kunnossa.

Kummastelen muuten aina sitä, kuinka hirveästi tavaraa saa ottaa käsimatkatavaroihin. Lentolaukku, reppu ja käsilaukku. Niin ja vieläpä kertaa kaksi tällä reissulla. Mutta enpä tosiaan valita: Ihanaa, että monet reissut voi tehdä vain käsimatkatavaroilla.

Eilisilta meni ihan vaan asettuessa taloksi. Syötiin, F halusi testata asunnon kylpyammeen ja sitten iltasadun jälkeen unille. Tosin F oli kuulemma simahtanut käytännössä jo ennen kuin edes valoja oli ehditty sammuttaa (minua ei kelpuutettu – tietenkään – nukuttamaan).Tähän aamuun herättiin F:n toimesta paikallista aika 5.20 (!). Onneksi aurinko paistoi ja aamuapalaa sai syödä ihan rauhassa samalla, kun laukut purettiin kaappeihin. 

Vaikka toisessa maassa asuminen ei nyt lähtökohtaisesti olekaan se asia, jota suhteelta toivoo, onhan se ihanaa, että toisen luokse pääsee kuitenkin näin suhteellisen kätevästi. Lennot itsessäänhän ovat nopeita, eniten aikaa meneekin lentokentillä palloiluun ja odotteluun.

Tänään meillä on tarkoitus mennä katsomaan jääkiekkomatsia ja ensi viikolla viettää ihan arkista aikaa. Käydä ehkä vähän joulutoreilla, vierailla eläintarhassa, tehdä ruokaa ja yksinkertaisesti viettää tavallista aikaa yhdessä. Se, mitä etäsuhteessa ollessa kaipaakin, on nimenomaa tavallinen elämä. Se, että saa valita toisen kanssa juustoa supermarketin hyllyltä tai juoda iltapäiväkahvit saman pöydän ääressä.

Tai herätä aamulla niin, ettei tarvitse ikävöidä ketään. Niin, että kun avaa silmänsä, näkee ensimmäiseksi ne kaksi kaikkein rakkaintaan. 

Kivaa sunnuntaita!

-Karoliina-

//Housut saatu Sweet Pantsilta // 

Lue myös

X