Kolmistaan

6 vinkkiä lastenjuhliin

Teksti: Karoliina Pentikäinen

 

Tänään vietettiin F:n kaverisynttäreitä. Viimeiset kemut tätä 6-vuotisjuhlimista. Ensimmäiset kemut juhlittiin sukulais- ja kummivoimin jo marraskuussa, toiset ihan pienesti Saksassa siinä varsinaisen päivän tietämillä ja kolmannet nyt kaverivoimin vielä vähän jälkijunassa.

Nämä taitavat olla vasta toiset varsinaiset kaverisynttärit F:llä (jos oikein muistan), mutta aika monta asiaa on tullut synttärijärjestelyistä jo oivallettua.

6 LAPSISYNTTÄREIDEN AHAA-ELÄMYSTÄ:

  1. Kemut kannattaa järjestää mahdollisimman aikaisin aamupäivällä. Odotuksen ja innon määrä ei ehdi eskaloitua megamittasuhteisiin, kun juhlia voi jo melkein heti heräämisen jälkeen. F:n synttärit oli tänä vuonna klo 11-13. Loistavaa! Hiljaisimmat, rauhallisimmat ja hyvähenkisimmät synttärit tälle sakille. 
  2. Jos mahdollista, kannattaa varata tila, jossa voi riehua vapaasti. Kun on tilaa ja vapaus juosta, syntyy vähemmän kahnauksia ja sokerihumalankin voi juosta pois.
  3. Tarjoiluissa kannattaa panostaa yhteen wau-efektiin, koska eivät lapset jaksa kuitenkaan keskittyä moneen pikkutarkkaan räpellykseen, saati maistella makuyhdistelmiä. F:n kakku oli – kuten sukulaissynttäreilläkin – Frangipanista*, ja voin sanoa, että kakku herätti ihailua niin aikuisissa kuin lapsissakin. Vitsi en voi kun ihmetellä tuota taitoa, mitä kakun tekeminen vaatii. Ja se maku – taas. Pure love!
  4. Vanhempana voi nipottaa terveellisyydestä kaikkina muina päivinä, mutta ehkä synttärijuhlat voi vetää sieltä, mistä aita on matalin (ainakin silloin, kun siltä tuntuu). Minun kokemukseni mukaan lapset a)harvoin syövät kemuissa juuri mitään ja b)varsinkaan niitä tarkkaan suunniteltuja ja aikaa vieviä porkkanatikkuja, vegekolmioleipiä tai kasvisvartaita. 
  5. Ruokaa enemmän lapsia kiinnostaa juhlaan virittelevä koristelu*, yllätyspussukka (tästä aiheesta lisää myöhemmin) tai jokin kisa. Koska F halusin Unicorn-synttärit, toimi koristelun punaisena lankana Pop Up Kemujen ihanat yksisarviskamat. Yllätyspussukat muistin aivan viime tipassa, joten haalin ne kokoon lähiostarin ruokakaupasta ja Suomalaisesta kirjakaupasta.
  6. Lahjat kannattaa avata ringissä lattialla. Silloin jokainen vieras saa hetken olla keskipiste antaessaan oman lahjansa ja tilanne rauhoittuu kymmenen minuutin ajaksi.

Kuinka teillä juhlitaan lasten synttäreitä? Yhdessä aikuisten kanssa vai kahdessa osassa? Mitä neuvoja sinä antaisit lastenkutsujen järjestämiseen?

-Karoliina-

*saatu 

Lue myös

X