Kolmistaan

Kuivien talvikäsien kesytys

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Vitsi miten tämä talvi on kovaa kyytiä iholle ja hiuksille. Yksin minun suurin talvinen ongelmakohtani on kädet, jotka tuntuvat kuivuvan välillä ihan karrelle. Varsinkin silloin, kun tulee pöpöjen pelossa pestyä käsiä vähän joka välissä.

Olen kuitenkin löytänyt muutaman keinon, jolla käsissä on edes häivähdys pehmeyttä.

TALVIKÄSIEN HOITOVINKIT:

  • Kuori kädet säännöllisesti. Itse käytän käsissä ihan tavallisia Flow-merkin tai The Body Shopin vartalokuorintoja, joilla kuorin muunkin ihon.
  • Pidä kynnet lyhyinä ja mielellään geelattuina. Olen kirjoittanut tästä muinakin talvina, mutta minusta tuntuu, että paljas kynnen pinta ”varastaa” kosteutta muualtakin käsistä. Siksi kynnen päällä oleva käsittely auttaa käsien kosteustasapainossa.
  • Rasvaa käsiä arkena helposti imeytyvällä rasvalla useasti päivässä. The Body Shopin pieni Shea-tuubi on yksi hyvä vaihtoehto tähän.
  • Kosteutua kynsinauhat. Yllättävän hyvä kynsinauhaöljy on H&M:n oma öljy. 
  • Anna käsille tehokosteutus ainakin kerran viikossa niin, että voitele kädet todella rasvaisella voiteella ja laita käsiin kumihanskat. Tuntuu todella ällölle, mutta siellä hanskan sisässä rasva tosiaan imeytyy käsiin (eikä esimerkiksi puuvillahanskan kankaaseen, joita monet suosittelevat). Tähän hommaan sopii esimerkiksi jalkarasvat, kookosöljy, Nivea Creme ja The Body Shopin vartalovoit.

Kivaa keskiviikkoiltaa!

-Karoliina-

*Shellac-kynsihuolto saatu The Spasta 

Lue myös

X