kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 18.01.2017

Meidän ruokaviikko: Rumaa ja ei kovin vaihtelevaa perussafkaa

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Moni teistä on toivonut, että kirjoittaisin, mitä ruokaa meillä arkisin syödään. Ajattelin aluksi, että teen postauksen joku sellainen viikko, kun arki on alkanut taas rullaamaan oikein kunnolla ja kun olen jaksanut panostaa aterioihin. Sitten päätin, että ei kaunistella yhtään totuutta. Tältä. Melko rumalta, ei kekseliäältä ja ei hirveän monipuoliselta meidän ruokaviikkomme näytti viime viikolla. Minua itseäni häiritsi listassa se, että F söi saman viikon aikana eineskeittoa (tosin rakastan itsekin tuota Kokkikartanon pinaattikeittoa, ja se on yksi F:n toiveruuista), sekä Mäkissä. En ole mikään roskaruokanatsi, mutta kuten F kerran totesi, äiti vie hänet Mäkkiin vain ulkomailla. Perjantai oli kuitenkin erikoistapaus ja halusin, että hän saa vähän spesiaalikohtelua ystäväni kanssa vietettyyn iltapäivään.

Positiivinen yllätys listassa oli hedelmien,marjonen ja kasvisten määrä. Niitä meillä kyllä syödään paljon. F syö gluteenitonta ja laktoositonta ruokaa (maito- ja kaakaolasillisia lukuunottamatta) aivan kuten minäkin. Turha tehdä kahta erilaista ruokaa kahden ihmisen taloudessa. 

Merkitsin listaan vain illalliset ja iltapalat, koska ne ovat ateriat, jotka syömme arkisin F:n kanssa yhdessä. Aamupalat, lounaat ja välipalat popsitaan töissä ja päiväkodissa. Viikonlopulta tosin vähän muutakin.

Maanantai:

  • Jauheliha-tomaattikastike (Muttia, kaurakermaa,mausteita, jauhelihaa) + gluteeniton spagetti + parmesaania +kurkkua + maitoa
  • Mansikka-minttu-banaani-Alpro-smoothie, patonkia, kurkkua, kaakao

Tiistai:

  • Jauheliha-perunalaatikko. (Maustettu jauheliha, siivutetut perunat, kaurakermaa, mozzarella), tomaattia, maitoa. Mandariinia ja viinirypäleitä jälkkäriksi. 
  • Mansikka-minttu-banaani-Alpro-smoothie, tomaatti, kurkkua, pinattilettuja, maitoa

Keskiviikko:

  • F söi kaverilla, minä söin valmistomaattikeiton krutongeilla,häränlihasiivuilla jas basilikalla
  • iltapalaksi mansikka-minttu-Alpro-smoothie, karjalanpiirakoita, maitoa ja kurkkua 

Torstai:

  • Valmispinaattikeitto + kananmuna. Kiiviä, mandariinia ja viinirypäleitä.
  • Smoothie + karjalanpiirakka + kurkkua + mandariinia + Actimel-juoma

Perjantai:

  • F söi ystäväni kanssa (joka haki päiväkodista) Mäkissä nugetit, ranskikset ja maidon. Minun päivälliseni oli Hesen ranskikset ja smoothie. Kotona syötiin iltapalaksi noutosushia. Herkkupäivän lisäksi suklaata molemmille. 

Lauantai:

  • Aamupalaksi kananmunia, leipää, kaakao/kahvi, hedelmiä, granolaa ja sokeroimatonta Alproa. 
  • Lounaaksi kanastiketta ja riisiä (maapähkinävoita, mausteita, kaurakermaa).
  • Välipalaksi banaani ja karjalanpiirakka. F söi myös kylässä olleiden kavereidensa kanssa karkkia. 
  • Iltaruokaa emme syöneet enää yhdessä, minä popsin sen sijaa kaverini synttäreillä mm.uunimunakoisoa, lammasta ja  kalaa. Kaksi lasia kuohuvaa.Yöpalana kotona söin vielä muutaman leivän ja kolme riviä suklaalevystä. 

Sunnuntai:

  • Ennen F:n tuloa kotiin ehdin syödä aamiaisen (mehua, Alpro-passionhedelmäjogurttia, leivän) + lounaaksi Picnicin uuniperuna-aterian + hedelmiä.
  • Yhteiseksi iltapalaksi kaapinjämämunakasta, Actimel-juoma, manradiinia ja sämpylää.

Kun kirjoittaa ruuat ylös, huomaa, kuinka tulee jumitettua aina niissä samoissa arkisafkoissa ja välipaloissa. Jokseenkin herättelevää.

-Karoliina-

Kommentit (2)

”Melko rumalta, ei kekseliäältä ja ei hirveän monipuoliselta meidän ruokaviikkomme näytti viime viikolla”

Oikeasti tuo näyttää ja kuulostaa aika monipuoliselta. Ja tarvitseeko ruoan olla aina kaunista? Meillä on nykyään kauheat paineet, että ruoan pitää olla instagrammattavan kaunista ja ruoalla pitää viestiä omasta sosiaalisesta asemastaan. Kirjoittelin itsekin blogissani näistä viime aikaisista ruokakeskusteluista (esim. että osaa syö sushia koska se on trendikästä vaikka ei edes pitäisi siitä).

Olet varmasti osittain ihan oikeassa. Kuvien ottaminen vaikuttaa tietysti siihen, mitä ruuasta ajattelemme. Mutta olihan tuo yksipuolista. Monena päivänä jauhelihaa ja eineskeittoa kahtena peräjälkeen 🙂 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X