Kolmistaan

Microblading-kulmakarvojen ottaminen

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Tiedättekö, kun joillakin perheillä on henkisen perinnön lisäksi jotain pinnallisia yhteisiä juttuja? Joissakin suvuissa vaalitaan pitkiä hiuksia, toisissa vannotaan meikittömyyden nimeen, kolmannessa jokainen perheenjäsen on kova rasvaamaan ihoaan. 

Meidän perheen naisten yhteinen kauneusjuttu on kulmakarvat. Muistan, kun äiti joskus jo teininä sanoi (silloin minulla oli ihana virheetön iho), etten tarvitsisi muuta meikkiä kuin huolitellut kulmakarvat. Ja vaikka tykkäänkin meikata, jäi tuo lause niin mieleeni, että edelleenkin laiskana meikkipäivänä en välttämättä tee muuta kuin täytä kulmakynällä kulmieni aukot. Hyvät kulmakarvat kun ovat koko kasvojen kehys. 

Minulla on aina ollut tuuheat ja paksut kulmakarvat. Ja kiitos – taas kerran äidille – ettei minun annettu nyppiä niitä 2000-luvun alun teinityyliin aivan viiruiksi. Täytyy siis sanoa, että pohja, paksuus ja väri, ovat kulmissani hyvällä mallilla. Ongelma on kuitenkin se, että kulmani loppuvat ulkonurkasta kesken! Ja kulman yläosassa, varsinkin toisella puolella, on julmettu aukko, joka täytyy täyttää kynällä joka aamu.

Olenkin jo kauan haaveillut kulmien microblanding-käsittelystä, mutta vasta tällä viikolla sain homman lopulta aikaiseksi. Minun kulmieni täytön toteutti Sigrid Sööt Runeberginkadulla. Homma eteni seuraavalla tavalla: Ensin juttelimme, mitkä ovat toiveeni kulmien muodon ja värin suhteen. Sitten Sigrid piirsi mallikulmat kynällä, jonka jälkeen kulmien muotoa hiottiin vielä meitä molempia miellyttäväksi. Sen jälkeen alkoi itse työskentely. Homma suoritettiin samantyylisellä terällä, millä tatuointien varjostukset tehdään. Ensimmäiset, ikään kuin suuntaa-antavat vedot, tehtiin ilman puudutusta. Ja se sattui aivan hirveästi. Kuin tatuoinnin ottaminen, mutta repisimtekniikalla. Onneksi tätä vaihetta kesti vain ehkä minuutin, jonka jälkeen ihoni puudutettiin pintapuolisesti. Sen jälkeen homma alkoikin luistaa, eikä kipua juuri tuntunut. Onneksi! 

Sanomattakin kai selvää, että olen kulmistani aika haltioissaan. Miten mahtavaa herätä aamuisin niin, että on taas yksi meikkivaihe vähemmän tehtävänä. Ja se taas tarkoittaa pidempiä yöunia ja sitä kautta parempaa mieltä.

-Karoliina-

Kulmakarvakäsittely saatu blogiyhteistyönä

Lue myös

X