Kolmistaan

Laskiaispulla ilman pullaa!

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Pingviini

Meillä ei ole leivottu pullaa varmaan ainakaan vuoteen, koska gluteenittomana en saa siitä niin hyvää aikaiseksi kuin haluaisin. Siksi olenkin alkanut soveltaa monia pullaherkkuja korvaten ne jollain muulla leivonnaisella.

Nyt laskiaisen aikaan pulla – yllätys yllätys – on taas ollut ajatuksissa. Ja aloinkin pähkäillä, mikä voisi olla meidän perheemme laskiaisherkku. Lopulta keksin: Laskiaisvohveli Pingviini-jäätelötäytteellä.

Turengin jäätelötehtaalla valmistettava kotimaisesta maidosta ja kermasta tehty Pingviini-jäätelö antaa mahdollisuuden varioida tätä uutta ”laskiaspullaa”, koska litran jäätelöissä on niin paljon eri makuvaihtoehtoja. Jouduimmekin tekemään pienen neuvottelun F:n kanssa kaupassa, mitä Avainlippu-tunnuksen saanutta Pingviini-jäätelöä meidän tämän sunnuntain laskiasvohveleidemme väliin tulee. Lopulta löysimme molempia miellyttävän vaihtoehdon – vanhan kunnon Herkku Trio-jäätelön (minulle vähän enemmän suklaaosia, F:lle vähän enemmän mansikkaa). 

 

VOHVELITAIKINA KUUTEEN VOHVELIIN (eli aika todella moneen laskiasvohveliin)

 • 2 munaa
 • (ripaus sokeria)
 • 2 dl gluteenittomia jauhoja
 • 0,5 tl suolaa
 • purkillinen kermaviiliä
 • (liraus juoksevaa voita )
 1. Laita vohvelirauta kuumenemaan.
 2. Sekoita vohvelitaikinan aineet huolellisesti keskenään.
 3. Paista vohvelit runsaassa voissa.
 4. Leikkaa vohveleista sydämet irti.
 5. Lado sydänparin väliin Pingviini-jäätelöä maun mukaan. Sekä kermavaahtoa/kinuskikastiketta/strösseleitä/karkkiraetta/marjoja.
 6. Herkuttele.

Ihanaa laskiassunnuntaita! Lisää herkullisia Pingviini-jäätelöreseptejä täällä.

-Karoliina 

Lue myös

X