Kolmistaan

Överi-milkshake ja Homer Simpsonin tunnustukset

Teksti: Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö:Pingviini

Woop woop! 32 vuotta, keväinen maaliskuun päivä, pienen murun synttärisalaisuudet, suuria suukkoja ja synttäriherkkuna maailman makein jenkkipirtelö. Hyvä torstai!

Kun aloitin yhteistyön Pingviini-jäätelön kanssa vuoden alussa, varasin jo silloin, että haluan kirjoittaa maaliskuun jäätelöpostaukseni syntymäpäivänäni nimenomaa jäätelöjuomasta. Minähän rakastan herkkuja –tiedätte kyllä –mutta suurin jäätelöintohimoni on sellaiset jenkkiravintoloiden överi-milkshaket, jossa on perinteisen pirtelön lisäksi kermavaahtoa ja kaikkea muuta ihanaa.

Aloinkin rakentaa Pingviini-pirtelöäni siitä lähtökohdasta käsin, minkä minä itse haluaisin juoda herkkuhimon iskiessä. Pingviini-jäätelöt valmistetaan Turengin jäätelötehtaalla suomalaisesta maidosta ja kermasta, joten päätin, että sen verran kotimaisuutta minäkin reseptiini isken, ettei Avainlippu-tunnuksen saanut jäätelö lähde liian kauaksi juuriltaan. Päätin, että minun milkshakeni punainen lanka on kotimainen mansikka…niin ja se, että meidän taloudessamme pakastimen sisuksissa tapahtuu kummia.

Muistatteko, kun Simpsoneissa Homer söi Trio-jäätelöstä aina vain suklaaosuudet niin, että kaappi täyttyi keskeneräisistä mansikka-vaniljapaketeista. Noh. Meidän perheessä Homer olen minä. Ja kun illalla iskee makean himo ja F nukkuu, tulee Herkku Trio -jäätelöpakettiin tehtyä pikkiriikkiset kolot juuri suklaan kohdalle. Upsista. Niinpä päätin yhdistää kotimaisen mansikan ja kolottuneen Trion. Tulipa hyvää.

KOOKOS-MANSIKKA-MILKSHAKE

  • 2dl Pingviini-jäätelöä maussa mansikka ja/tai vanilja
  • 2dl mansikoita
  • 0,5 dl kookosmaitoa
  • hyppysellinen kookoslastuja
  1. Iske ainekset blenderiin ja surauta ne tasaiseksi pirtelöksi.
  2. Kaada juoma kylmiin laseihin ja pursota päälle iso keko kermavaahtoa. Koristele juoma ja herkuttele.

Näin perhesynttärijuhlinnan tiimellyksessä tämä oli ihana juoma. Mutta aikuisten makuun milkshakeen voisi lisätä vielä pienen lorauksen makeaa likööriä. Uskon, että toimii. Muita Pingviini-jäätelön herkkureseptejä voi lukea täältä.

-Karoliina-

Lue myös

X