Kolmistaan

En voisi elää ilman

Teksti: Karoliina Pentikäinen

 

 

Kaupallinen yhteistyö: Paulig

Aloitin kahvin juonnin 7-vuotiaana, kun menin kouluun. Minun mummoni asui meillä, ja aina aamuisin ennen kouluun lähtöä joimme yhdessä aamukahvit. Kermalla ja kahdella palalla sokeria. Oikeista kahvikupeista aluslautasen kanssa, ei mistään mukeista. Koskaan! Kun tulin kotiin iltapäivällä, mummo odotti minua taas kahvin ja voileipien kanssa kotoa. Hän ajoitti aina omat kahvihetkensä niin, että joimme kupposet kuumaa yhdessä. Opin rakastamaan kahvia, mutta opin rakastamaan ennen kaikkea sitä, mitä kahvihetki symboloi.

Minulle kahvi ei vain mukillinen tai kupillinen juomaa. Kahvi merkitsee minulle arjen luksusta. Aamusilmät herättävää tapaa, jota en jätä koskaan väliin. Kahvi tarjoaa sen pienen oman breikin hulinapäivän keskellä tai yhteisen tavan rakkaiden kanssa, kun joku kysyy ”juotaisiinko kahvit” ja hetken päästä voi istua kasvokkain, nostaa höyryävän kupin huulille ja keskittyä vain jutteluun ja juomaan. Kahvihetki on minulle tapa elää, tapa rauhoittua ja tapa kuulua yhteen.

Kahviurani alkoi pannukahvista ja siirtyi opiskeluaikana halvimpaan mahdolliseen suodatinlitkuun. Nykyisin olen tarkka sen suhteen, millaista kahvia juon. Aamut aloitan yleensä peruskahvilla, Pauligin Cupsolo laitteella surauttamallani espresolla. Iltapäivien kahvihetkillä on ihan juoda jotain spesiaalia. Tuntuu sille, että koska nykyisin erilaisia kahveja on valittavissa niin montaa eri makua, että kahvit toimivatkin ikään kuin jälkiruokina tai välipalaherkkuina, joiden kanssa ei edes tarvitse ottaa sitä kuuluisaa kahvipullaa, koska maku itse kahvissa on jo niin herkku. Tämän kevään Paulig-kahvisuosikkini ovat Vanilla ja Cardamom -maut. Joskus surautan nämäkin kahvit espressomittaisina, kuten aamukahvinikin, mutta monesti lisään Cupsolo-koneeseen crema latte -kapselin makukahvien kaveriksi ja saan näin ihanan laktoosittoman cappuccinon tai latten. Kaikkia Paulig Cupsolo -kahveja saa hyvin varustetuista ruokakaupoista ja Paulig Shop -verkkokaupasta.

Kerro minulle nyt kommenttiboksiin arkinen kahvihetkesi tai ihanin kahvimuistosi, ja ole mukana valkean Cupsolo Cupsolo ByMe -laitteen ja 5:n Paulig Cupsolo -kahvikapselipaketin arvonnassa.

Koodilla KOLMISTAAN saat puolestaan -15% kaikista Cupsolo-tuotteista – kahveista, kahvikoneista ja tarvikkeista – Paulig Shop -verkkokaupasta aina 12.4.2017 asti. *

Ihanaa iltaa!

-Karoliina-

*vaatii kirjautumisen Paulig Shop -verkkokauppaan. 

Lue myös

X