Kolmistaan

Mitä ekaluokkalaisen täytyy osata?

Teksti: Karoliina Pentikäinen

F aloittaa koulun ensi syksynä. Toki esikoulun on nykypäivänä jo koulua, jossa täytyy ihan oikeasti opetella ja osata jo monia koulutaitoja, mutta kyllä moni asia silti tulee muuttumaan ihan oikean koulun myötä.

Mietinkin, millaisia taitoja yleisesti ekaluokkalaisella oletetaan olevan. Ja miten ylipäätään koululaisen tulee tehdä, mikä on kiellettyä? Voiko eppuluokkalainen (annetaan nyt keskisuomimurteen vähän kuulua) esimerkiksi pussata äitiä portilla ja onko käsikädessä matkan kulkeminen noloa? Kuinka nopeasti voi antaa lapsen kävellä matkan itse ja pitääkö perille päästyä ilmoittaa äidille vaikkapa tekstarilla? Kuinka nopeasti kengät on sidottava välkälle mennessä ja kuinka tarkasti kelloa on osattava seurata?

Jos siellä ruudun takana on nyt alkuopettajia tai muuten vaan ekaluokkalaisten kanssa työskenteleviä, vinkkinne olisi nyt kultaa. Tässä reilussa kolmessa kuukaudessa kun ehtii treenata vielä monia taitoja, jos vaan tietää, mitä pitää treenata.

-Karoliina-

Lue myös

X