Kolmistaan

5 syytä, miksi blondatuilla on hauskempaa

Teksti: Karoliina Pentikäinen

 

Takana vaaleiden hiusten kanssa elettyä elämää puolisen vuotta. Arvatkaa, onko ollut ikävä tummia hiuksia. On ja ei. Välillä kaipaan sitä, kun tumma tukka tuo kasvoille väriä luonnostaan. Kuten jo talvella kirjoitin, tuntuu sille, että vaaleiden hiusten kanssa saa suti aurinkopuuteria vähän joka välissä, ja silti olo on välillä kalpea.

Samoin minulla on ikävä joitakin vaatteiden värejä. Esimerkiksi kun suunnittelimme luotto-ompelijallani Atelje Iinan Iinan kanssa asua kesän juhliin, oli ihan varma, että haluaisin hopeisin mekon. Kun iskimme hopeakankaan kasvojani vasten, molemmilta pääsi yhteen ääneen ”ei”. Väri, joka ennen sopi minulle hyvin, näytti nyt vaaleiden hiusten parina ihan kauhealle.

Mutta on tämä blondina olo ollut myös aika mukavaa. Ainakin viidestä syystä.

BLONDATUILLA ON HAUSKAA, KOSKA:

  1. Letit ja kaikki kieputuskampaukset näkyvät hiuksissa niin paljon paremmin kuin tummassa tukassa, joissa ne usein muistuttivat ainakin omassa päässäni vain myttykasaa.
  2. Käsitellyssä hiuksessa kiharat ja raudalla tehdyt laineet säilyvät niiiiiiin paljon kauemmin. Minulla on aina ollut todella liukkaat hiukset ja se on tarkoittanut sitä, että kiharat ovat säilyneet hiuksissani maksimissaan muutaman tunnin. Vaikka niissä olisi ollut kuinka paljon käsittelyaineita tahansa. Blondattu tukka on aivan eri maata. Kiharat säilyvät minulla vaikka neljä päivää putkeen! Aivan käsittämätöntä. Ja helppoa!
  3. Hiuksia tarvitsee pestä vain muutaman kerran viikossa, koska vaalennus on kuivattanut tukkaa hyvällä tavalla niin, ettei se vaadi koko ajan vesipesua. Siskoni sanoikin minulle, että olen maailman kaikkauden ainoa ihminen, joka on innoissaan siitä, että hiusten kunto on huonompi kuin aikaisemmin.
  4. Mustat vaatteet sopivat paremmin, kun hiukset eivät katoa tumman paidan selkään.
  5. En tiedä, voiko tätä kutsua vielä vaaleiden hiusten plussapuoleksi, mutta ainakin tämä on pienimuotoinen toiveeni niiden suhteen. Luulisin, että rusketus näyttää vaaleita hiuksia vasten nopeammin kuin aivan tumman tukan parina.

-Karoliina-

Mekko, STAY (Carlings)

Lue myös

X