kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 24.04.2017

Kirja ei ole ilmaa vain

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Book Beat

F kyseli yhtenä päivänä, mikä kännykkäsovellus minä olisin. Ennen kuin vastasin omani, pyysin tyttöä kertomaan, oman näkemyksensä aiheesta. Minä olisin kuulemma WhatsApp ja Book Beat. Aivan kuten hänkin. Aika tarkkanäköiset havainnot, etten sanoisi.

Minulla on ollut Book Beat -äppi puhelimeni etusivulla loppukesästä asti, jolloin tutustuin tähän ”kirjojen Spotify`hin” blogikampanjan kautta. Ja tiedättekös: Tuon hetken jälkeen ei ole ollut varmasti päiväkään, etteikö meillä olisi avattu Book Beatia. Niin luonnollinen osa arkeamme siitä tuli.

Book Beat on – kuten sanottua – kirjojen Spottari. Se on kännykkäsovellus, jonka avaamalla niin aikuinen kuin lapsikin pääsee käsiksi virtuaalista kirjahyllyä. Book Beatiin päivittyy uutuuskirjat ihailtavaa tahtia, mutta niiden lisäksi joukkoon mahtuu niin klassikkoromaaneja, runoja, elämäkertoja kuin hyvinvointi- ja tietokirjojakin.

Olen lukenut muutaman kirjan Book Beatin ruudulta ihan tekstikirjana, mutta suurin kulutus F:llä ja minulla on äänikirjoihin. F:n iltarutiini – yhtä varma kuin iltapala ja hampaidenpesu – on kuunnella ”Suprua”, eli Paula Norosen Supermarsu -kirjasarjaa. (Joihin toivoisimme muuten hartaasti Book Beatin lisäosia, koska noiden kolmen kirjan veivaaminen on tehnyt jo sen, että taidamme koko sakki osata kohta kaikki vuorosanat ulkoa).

Itse rakastan äänikirjojen siitä syystä, että niitä kuuntelemalla moni tylsäkin homma saa lisäpontta. Eikä lukeminen vie varsinaisesti aikaa. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla -diili. Eniten taidan kuunnella äänikirjoja siivotessani. Isken vain kuulokkeet päähän ja annan mennä. Ja hupsista vaan: Siivous tapahtuu kuin itsestään, sanat soljuvat korvissa sen sijaa, että miettisin ”tässä sitä siivotaan, tässä sitä siivotaan”.

Tämän hetkiset – jo kuunnellut, kesken olevat tai tulevaisuuden lukulistalla olevat – suosikki ovat:

  • Martina Haagin Olin niin varma meistä. Ihmissuhde draama Petrasta ja Andersista, joiden suhde pääty 15 vuoden jälkeen eroon. Kaunista, koskettavaa ja aitoa tekstiä ruotsalaiselta näyttelijä-kolumnisti-kirjailija Haagilta, jonka omakin liitto päättyi eroon vuonna 2014.
  • Tuula-Liina Variksen novellikokoelma Että tuntisin eläväni. Kirja rakkaudesta ja rakkaudenkaipuusta eri ajoissa ja erilaisissa historiallisissa konteksteissa.
  • Mari Mannisen Yhden lapsen kansa. Asuessaan Kiinassa toimittaja Mari Manninen tutki, kuinka yhden lapsen politiikka vaikuttaa kiinalaisperheiden elämään. Kirjassa kerrotaan kuudentoista perheen tarina. Teos voitti Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon 2016. 
  • Paul Kalanithin (käännös Ilkka Rekiaro) Henkäys on ilmaa vain. Koskettava ja ennen kaikkea herättelevä kirja elämästä, kuolemasta ja elämän arvostamisesta. Teoksen kirjoittaja – 36-vuotias neurokirugi Paul – kuoli keuhkosyöpään kirjoittaessaan kirjaa, mutta hänen vaimonsa viimeisteli teoksen loppuun. Kirjaa on myyty Yhdysvalloissa miljoona kappaletta.

Jos ja kun Book Beat alkoi kiinnostaa, rekisteröidy Book Beatin käyttäjäksi tämän linkin kautta, käytä koodia kolmistaan ja kokeile Book Beatia 30 päivää ilmaiseksi normaalin 14 vuorokauden testijakson sijaan. Tarjous on voimassa uusille asiakkaille 30.9.2017 asti.

Ihania luku- ja kuunteluhetkiä!

-Karoliina- 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X